O yazıları Ertuğrul Özkök mü yazdırıyor?

Fehmi Koru'nun ilginç iddiası aslında hiç de yeni değildi. Peki hem Koru hem de Serdar Turgut bu yazıları neden yazıyor?

GAZETECİLER.COM - Cumhuriyet yazarı Mustafa Sönmez, köşesinde bir süredir medyada kendine yer bulan ilginç bir iddiayı değerlendirdi. Kulislerde bu iddia ile ilgili konuşulanları da köşesine taşıyan Sönmez çok ilginç bir yazıya da imza attı.

İşte Mustafa Sönmez'in kaleminden o iddia:

SABAH'IN BAŞINA ÖZKÖK MÜ GEÇECEK?

Geçtiğimiz hafta Türkiye'ye gelerek RTE ile görüşme yapan Murdoch'un Sabah-ATV ile ne kadar ilgili olduğu pek bilinmiyor,
ama Star'da Taha Kıvanç adıyla medya yazıları kaleme alan Fehmi Koru, olası bir satış ertesinde Murdoch'un işin başına "pop sosyolog" dediği Ertuğrul Özkök'ü getireceğini yazdı.

HABER İLGİNÇ AMA ORJİNAL DEĞİL

İlginç bulundu ama, hiç de orijinal bir haber değildi. Çünkü aynı şeyleri 24 Ocak tarihli Habertürk'te, Özkök'ün kadim ahbaplarından Serdar Turgut yazmıştı. Fehmi Koru, Turgut'un yazısındaki bilgileri aynen ısıtarak sunmakla biraz ayıp etmiş olmuyor muydu?

Pek masum sayılmayacak bu "intihal" ihtimaline karşılık bazı "münafıklar" da şu iddiayı ortaya atıyor; "Serdar'a da , Fehmi'ye de aynı yazıları Ertuğrul yazdırıyor. Aklınca RTE'nin 28 Şubat rövanşından, Murdoch'a sığınarak kurtulacak..."

Nedir şimdi Fehmi Koru'nunki: Turgut'tan çalmak mı, Özkök'e kıyak mı?

MURDOCH'UN GERÇEK NİYETİ HENÜZ ANLAŞILMADI

Türkiye'de Fox TV ile faaliyet gösteren Murdoch'un ise gerçek niyeti henüz anlaşılmış değil. Bir de arşivlerde Murdoch'un Formula 1 ile ilgilendiği bilgisi duruyor. 21 Nisan 2011 tarihli Hürriyet'te yer almış haber şöyleydi; "Murdoch'un sahip olduğu Sky News televizyonunun iddiasına göre, Murdoch'a ait News Corporation şirketi motor sporlarıyla bilinen ünlü 1'i satın almak için harekete geçti. 2002 yılında da benzer bir girişimde bulunup Murdoch'un, bu kez J.P.Morgan'ın öncülüğünde hazırlandığı öne sürüldü. Teklifin, başka alıcılarla oluşturulacak bir konsorsiyumla yapılması da gündemde; ancak News Corp'un öncelikli hedefi, Formula 1'in tek sahibi olmak. Murdoch'un ortağının, Meksikalı milyarder Carlos Slim olması muhtemel görünüyor".

KAR ETMEYEN MEDYA İÇİN MUTLAKA BİR ŞEY İSTEYECEKTİR

Kar etmeyen, üstelik AKP rejiminde başına her türlü bela getirebilecek yeni bir medya yatırımını Murdoch göze aldıysa, bu külfetin karşılığı olarak mutlaka bir nimet isteyecektir.

Hadiseye bir de buradan bakmak nasıl olur acaba?