O medya patronu ne zaman bırakacak?

Özkök "Onu siz de çok iyi tanıyorsunuz. Büyük bir medya imparatorluğunun başında" diye hangi patronu anlattı?

GAZETECİLER.COM - "Onu artık Türk kamuoyu da tanıyor. Çok büyük bir medya grubunun patronu. Yetişkin çocukları var. O gün 76 yaşına girmek üzereydi. Çok büyük bir gazeteyi satın almıştı. Uzun süreden beri tanıdığı dostlarından biri sordu:

"Artık dinlenecek yaşa geldin. Dev ve rakipsiz bir medya imparatorluğu kurdun. Şirketin geleceğini planlama zamanın geldi. Nasıl bir geçiş düşünüyorsun?"

Bu ilginç hikaye Özkök'ün bugünkü köşesinden. Özkök çok büyük bir medya grubu patronundan söz ediyor.  Patronun ne zaman bırakacağı sorusunu soruyor ve yanıtlıyor.

Ama hemen yanlış anlamayın. Bu patron Türkiye'den bir isim değil. Özkök'ün patronu Aydın Doğan da değil. Zaten Aydın Doğan en azından kağıt üstünde bıraktı patronluğu kızlarına ve "onursal başkan" sıfatını kullanıyor.

Neyse dönelim biz Özkök'ün yazdığı o patrona. Bakın nasıl bir yanıt veriyor ne zaman bırakacaksınız patronluğu sorusuna:

"Medya imparatoru biraz düşündü, şu cevabı verdi:
"Şirketin yönetimini çocuklarımdan birine bırakmak istiyorum."
Arkadaşı biraz hayret, biraz da onaylama duygusuyla devam etti:
"Bence kendin için de şirket için de çok iyi bir karar almışsın."
Tabii hiçbir meraklı arkadaş böyle bir sohbeti burada kesmez. Nitekim o da devamını sordu:
"Ne zaman bırakıyorsun?"
Medya patronu, elindeki bardağı masaya bıraktı, kollarını göğüs hizasında birleştirdi, topukları üzerinde biraz yaylanarak cevabını verdi:
"Ölümümden hemen sonra... "

Bu medya patronu Rupert Murdoch...