'O listeyi Fethullahçı çete yazdı!'

NTV ekranlarında yayınlanan Basın Odası Taraf'ın yayınladığı gazeteciler listesini tartıştı. Mehmet Y. Yılmaz ve Ruşen Çakır fena coştu!

GAZETECİLER.COM

NTV ekranlarında yayınlanan Basın Odası dün akşam da aynı katılımcılarıyla gündemi tartıştı. Ruşen Çakır'ın hazırlayıp sunduğu programa Mehmet Y. Yılmaz, Nuray Mert ve Mustafa Karaalioğlu katıldı.

Balyoz ve Taraf'ın masaya yatırıldığı tartışmaya meşhur gazeteciler listesi damga vurdu. Ruşen Çakır ve Mehmet Y. Yılmaz, Taraf'a olan tepkilerini tekrarladılar. Ama bu sefer Yılmaz da Çakır da ilginç iddialarda bulundu.

Ruşen Çakır listeyi ABD patentli olarak değerlendirirken, Yılmaz ise Fethullah Gülen'i listenin mimarı olarak gösterdi.

YILMAZ: BU LİSTE FETHULLAHÇI ÇETENİN İŞİDİR!

Ruşen Çakır: Ben ve Mehmet  (Yakup Yılmaz) yararlanılacak gazeteciler listesinde yer aldık. Musatafa (Karaalioğlu) tutuklanacak gazeteciler listesinde yer aldı. Nuray ise şaşkınlıkla izliyor.

Nuray Mert: Beni ciddiye almamışlar...

Mehmet Y. Yılmaz: Ben avukatlarımla görüştüm dava açacağım. Bu listenin gerçek olduğuna inanmıyorum. O tarihlerde neler yazmışım ona baktım. Bizzat Çetin Doğan için eleştirel şeyler yazdım. Benden nasıl yararlanacaklardı merak ediyorum. Ben 12 yaşımdan beri kendimi sosyalist olarak tanımlıyorum. Dolayısıyla o listede yer almam mümkün değil. O liste bugünün şartlarına göre eklenmiş, isimler kaydırılmış. Bir linç kampanyasın parçası olduğunu düşünüyorum. Darbe planına da ekleme yapıldığını düşünüyorum. Mahkemede hesaplaşacağız. Onların parasıyla güzel bir tatil yapacağım.

[photos]

TARAF'A DAVA AÇAN YILMAZ, ÇETİN DOĞAN'A DAVA AÇMIYOR!

Mustafa  Karaalioğlu: Peki Çetin Doğan'a dava açacak mısınız?

Mehmet Y. Yılmaz: Altında imzası olan bir belge olursa O'na da açarım. Bu listeyi Fethullahçı çetenin hazırlayıp Taraf'a verdiğini düşünüyorum.

Mustafa  Karaalioğlu: Ben listenin gerçekçi olduğunu düşünüyorum. Listede stajyer muhabirler bile var. Zaten işin özünde mantık ararsanız bulamazsınız. Bu belgelerde genelde bazı mantıksızlıklar oluyor. Türk medyasında olayı magazinleştirip sulandıran ve her ortaya çıkan belgeye bir bahane üreten ve işi örtbas etmeye çalışan bir grup var. Ama önümüzde bir sorumluluk var. İşin zamanlamasını falan gündeme getirmek olayın etrafından dolanmak değil midir? Hatta askerden daha çok örtbas etme çabaları var. Darbecilerin medyadan neler umduğunu biliyoruz. Güzin Abla bile kullanılmak istenilmişti.

Ruşen Çakır: Nuray sen zaten liste dışı olduğun için söz hakkın yok.

RUŞEN ÇAKIR: BU LİSTEYE ABD'YE MUHALEFET ETTİĞİM İÇİN MONTE EDİLDİM!

Nuray Mert: Evet ama tarih beni son tartışmalar nedeniyle demokrasi karşıtı olarak anacak. O nedenle benim de söz hakkım var. Böyle bir dönemde herkes bilir ki iktidara karşı durmanın hiç bir rantı yoktur. Bunu bir gerizekalı bile biliyor. Şimdi şunu merak ediyorum. İktidarın bir değişim projesi var. Buna katılan arkadaşların ne gibi bir büyük mücadele verdiğini ve ne gibi bir risk aldıklarını merak ediyorum. Çalışma şartları da gayet iyi. Doğal olarak böyle. Ahmet Hakan da destek olmak için yazdığı yazıda oluşturulmak istenen algıya hizmet ediyor. 'Yasemin Çongar Nokta'da yayınlanan listede TSK yandaşı olarak yer almıştı. Nuray Mert ise TSK karşıtı. Haliyle bu listeler saçmadır' diye yazmıştı. Ama şu sonuç çıkmaz mı o zaman. 'Yasemin'in durumu zaten bellidir, demek ki Nuray da TSK yandaşıdır'.

Ruşen Çakır: Ben bu konuya girmek istemiyorum artık. İlerde hesabını göreceğim. Ama şunu diliyorum. ABD'nin tezkeresi meclise geldiğinde çatır çatır geçmesin diye mücadele ettim. Kesin ABD de bir gazeteciler listesi yapmıştır. İnşallah o liste de bir gün ortaya çıkar. Her türlü darbeye ve girişimine karşı çıkmış biri olarak diyorum ki bir de başka askerler var. ABD karşısındaki tavrım nedeniyle bu listeye monte edildiğimi düşünüyorum.