O komutan baskını Teke Tek'te anlattı

Zaman gazetesine verdiği röportajla dikkatleri çeken Dağlıca'da baskın yiyen birliğin komutanı Onur Dirik bu kez Teke Tek'te konuştu...

GAZETECİLER.COM
Fatih Altaylı gecenin en çarpıcı açık oturumunda Dağlıca'daki PKK eylemine hedef olan taburun komutanı Onur Dirik'i ağırladı. Zaman gazetesine verdiği röportajla dikkatleri çeken Dirik ilginç açıklamalarına Teke Tek'te devam etti.

Dağlıca bakınında yaşananları dakika dakika anlatan Dirik çatışmanın başlangıcından sonuna kadar tanık olduklarını paylaştı. Çatışmanın 33 saat sürdüğünü kaydeden Dirik, Cobra tipi saldırı helikopterlerinin baskından 3.5 saat sonra geldiğini ancak PKK'nın araziye konuşlandırdığı uçaksavarlardan dolayı etkili olamadığını söyledi. Skorsky helikopterlerle destek kuvvet de geldiğini söyleyen Dirik, baskından önce harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Eğer baskın olmadan önce harekete geçilseydi sonucun değişeceğini söyleyen Dirik, "çatışma başladıktan sonra zaten iş işten geçmişti" dedi.

NEDEN ZAMAN'A KONUŞTU?

Dirik yakın çevresinde çokça karşı karşıya geldiği bir soruya da canlı yayında cevap verdi. Zaman gazetesine konuşmuş olmasının kimilerince yadırgandığını hatırlatan Dirik neden bu tercihi yatığını şöyle anlattı:

"Sadece Zaman'a değil bütün gazetelere anlattım aslında. Ama Zaman gazetesi bu konulara daha fazla ilgi gösteriyor. Bu meselede özel bir ilgisi olduğu biliniyor. Ayrıca neden Zaman'a konuşmayayım ki? Bunda ne gibi bir sorun olabilir ki?"

İŞTE O ANLAR:


Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor