O General canlı yayında konuştu

Kafes Planı'na karartma uygulayan merkez medya Taraf'ın son bombasını görmezden gelmedi. Uğur Dündar emekli generale iddiaları sordu.

GAZETECİLER.COM

Taraf'ın bugün manşetten duyurduğu 'Balyoz darbe planı' haberi ana haber bültenlerinin de gündemindeydi. Taraf'ın son büyük bombası 'Kafes planı'na adeta karartma uygulayan büyük kanallar bu kez haberi görmezden gelmedi.

Kanal D, Show TV ve ATV haberi Taraf'tan yaptıkları alıntılarla yorumsuz bir şekilde yansıtırken Star TV tavır sahibi çizgisini koruyarak habere mesafeli durmayı tercih etti. Uğur Dündar darbe planlarında ismi 'Sıkıyönetim komutanı' olarak geçen emekli general Çetin Doğan'ı canlı yayına çıkartarak iddiaları sordu.

DARBEYLE SUÇLANAN GENERAL CANLI YAYINDA

Uğur Dündar: Taraf gazetesi bugün bir darbe planı ididasında bulundu. Tüyler ürperten planın ayrıntılarında adı geçen ve darbenin başını çektiği iddia edilen emekli Or. General Çetin Doğan birazdan konuğumuz olacak. Böyle bir hazırlık içindey miydiniz? Taraf sayısız belgeden söz ediyor haberde.

Çetin Doğan: Biz evet seminer, harp tatbikati yapmışızdır. Bu etkinlikte personel takip edilir, gözetlenir, denetlenir. Komuta kademesinin üst düzeyinden bu toplantılara katılım olur. Bir tatbikat bir oyun tümüyle kayıt altındadır.

Uğur Dündar: Paşam burada sıkıyönetim ilan edilmesi için Fatih Cami'nde bomba patlatılacak deniyor. Bunun planları yapılıyor, Beyazıt'da bomba patlatılacak. Yunan ilişkilerini germek için bir jet uçağımız düşürülecek. Bunlar hükümetin zaafiyeti olarak gösterilecek. Müthiş bir kaos yaratılıp sonuçta darbe yapılacak.

Çetin Doğan: Ruhen ve kafalarında hasta olan kişiler ancak bunu düşünebilir, gazetelerinde yayınlayabilir. Benim şahsımda TSK sindirilmek ve yıpratılmak isteniyor. İhbar mektuplarıyla yapılıyor. Ben Batı Çalışma Grubu'nda başkanlık yaptım. Evet bunu inkar etmiyorum. O zamanda ordudan atılmış bir subayın hakkımdaki iddiaları yayınlandı. O iddialar yeniymiş gibi konmuş bazı yerlerde. Bizim o dönemde yaptığımızda iç ve dış tehditlerin değerlendirilmesi sonucu rutin çalışmalardır.

[photos]

FATİH CAMİ'Nİ BOMBALAYACAK MIYDINIZ?

Uğur Dündar: Ama bakanlar kurulu kurmuşsunuz. Kimlerin tutuklanacağı listelenmiş. Belediye başkanlarının yerine hangi askerlerin atanacağı gibi detaylı bir darbe planı var.

Çetin Doğan: Bunlar monte edilmiş şeyler. Yaptığımız bütün yazışmalar TSK'nın arşivinde var.

Uğur Dündar: Tek tek sorayım. Fatih Cami'ni bombalayak mıydınız?

Çetin Doğan: Olur mu hiç öyle bir şey. Hangi ordu kendi halkının kutsal mekanlarına saldırabilir?

Uğur Dündar: Darbeye yandaş olacak ve tutuklanacak gazetecilerin de listesi var planda.

Çetin Doğan: Bunlar hep Taraf'ın iddialarıdır. Böyle bir şey olabilir mi? Gazetecilere saygımız var asla fişlemek olmaz. Bunlar hasta ruhlu insanların iddialardır. Ben darbelere karşıyım. Darbeler siyasete susamış siyaset ama yapamamış sivillerin iyi niyetl askerleri kullandığı bir ortam da hazırlıyor ve bunun büyük zararları oluyor.

Bunu uydurma bir senaryoyla monte ediyorlar. Kopyala yapıştır usulüyle. Yaptığımız bütün planlar silahlı kuvvetlerin arşivinde var. Hayır böyle bir şey yok. Nasıl böyle bir şey olur. Silahlı kuvvetler hangi alçakla bir düşünceyle bi iftara yapılır?

Böyle bir plan olmasına imkan yok. Seminere sayın (İbrahim) Fırtına'nın harp akademileri komutanı olarak katıldığı olarak söyleniyor. onun böyle bir yetkisi yok.

Alçakça Türk ordusunun bir uçağını düşürmek, kutsal mekanı bombalamak gibi hıyanetlik, o senaryoyu yapanların...

Bu saplantının eseri. Şiddetle kınıyorum. Orduda hastalık var diyenler, evvela kendi beyin sağlıklarına baksınlar.