O başsavcı ilk kez Habur'u anlattı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Habur sınırındaki açılım mahkemesinin perde arkasını ilk defa canlı yayında anlattı..

GAZETECİLER.COM
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Habertürk ekranlarında Yasemin Güneri'nin sorularını yanıtladı. Kavak, çarpıcı açıklamalarla dikkat çektiği röportajda Habur sınır kapısında yaşanan yargılamanın perde arkasını anlattı. Farklı bir savcı profili çizen Durdu Kavak, Habur'da neler olduğunu birinci ağızdan ilk defa canlı yayında paylaştı.

Kürt açılımının ilk somut adımı olan Habur süreci aynı zamanda açılımın kapanmasının da gerekçesi olarak gösterilmişti. Kandil'den gelen bir grup PKK'lı ile Mahmur kampında kalan bir grup Kürt mültecinin Habur'dan Türkiye'ye giriş yaptığı gün yaşananlar bitmek bilmez tartışmaların ve iddiaların da fitilini ateşlemişti. Durdu Kavak, Yasemin Güneri'nin sorusu üzerine Habur'da yaşananların perde arkasını anlattı.

Kavak, Habur'daki yargılamaya dair gündeme gelen 'Teröristlerin ayağına mahkeme götürdüler', 'pişmanım demediler ama pişmanlık yasasından faydalandılar', 'yargılama için özel savcı ve hakimler seçildi' gibi iddiaları teker teker yanıtlarken ilginç detaylarda aktardı. Kavak, Habur yargılamasının teknik ve fiziki nedenlerle o şekilde yapıldığını, başka türlü yapılmasının mümkün olmadığını açıkladı.

İşte o anlar:


Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor