Nuray Mert okuruna kızdı: Bunun muhalefet etmeye ne faydası var...

Cumhuriyet gazetesi yazarı Nuray Mert, okuyucuların tepkisi üzerine yazılarında iktidar partisi için neden "AK Parti" diye yazdığına yanıt verdi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Nuray Mert, okuyucuların tepkisi üzerine yazılarında iktidar partisi için neden "AK Parti" diye yazdığına yanıt verdi.

Mert bugünkü yazısında Cumhuriyet okurlarının siyasi iktidar için "AK Parti" demesine tepki gösterdiklerini yazdı. 

BAŞKA BİR GEREKÇE YOK VE OLAMAZ

Cumhuriyet okuruna köşesinde cevap veren Mert, "Başta bazen AKP, bazen AK Partisi, bazen AK Parti diyordum, sonra bu parti kendine ne adı veriyorsa onu kullanmaya karar verdim, başka bir gerekçe yok ve olamaz" şeklinde yazdı. Mert yazısının devamında "hangi tabiri kullanacağıma kendim karar veririm ve bu yönde baskıya maruz kalmak beni olsa olsa daha kararlı kılar" diyerek devam etti.

İşte Nuray Mert'in yazısının ilgili bölümü:

Not: Bazı okuyucularımız iktidar partisine AK Parti dememi yadırgamış, beni mesaj yağmuruna tuttular. AK Parti'yi ak bulmadığım da, muhalefet etmekten çekinmediğim de ortada. Başta bazen AKP, bazen AK Partisi, bazen AK Parti diyordum, sonra bu parti kendine ne adı veriyorsa onu kullanmaya karar verdim, başka bir gerekçe yok ve olamaz. Ancak, hangi tabiri kullanacağıma kendim karar veririm ve bu yönde baskıya maruz kalmak beni olsa olsa daha kararlı kılar. Kaldı ki, mesele, kime ne isimle hitab ettiğimiz değildir, böyle teferruatlara takılmak ve bunlardan medet ummanın muhalefet etmek açısından pek de kıymetli olmadığını düşünüyorum.