NTV'de Engin Ardıç'a ateş püskürdüler

Solcu kadınları hedef alan yazısından sonra Engin Ardıç'a tepkiler sürüyor. Mehveş Evin ve Ertuğrul Kürkçü Sabah yazarına ateş püskürdü...

GAZETECİLER.COM
Engin Ardıç'ın solcu kadınları hedef alan 'Bacı' yazısının kopardığı tartışma NTV ekranlarında da gündeme geldi. Mirgün Cabas'ın hazırladığı 'Her Şey'e katılan Milliyet Cadde yazarı Mehveş Evin ile sol geleneğin önemli isimlerinden Ertuğrul Kürkçü, Engin Ardıç'a ateş püskürdü.

Evin, bir gazete köşesinde kadın kimliğini açıkça aşşağılayan bir yazının yazılamayacağını söylerken konunun ifade özgürlüğü olamayacağını vurguladı. "Bu sizin günlüğünüz değil, internette de yayılıyor, okunuyor" Diyen Milliyet yazarı Ardıç'a köşesinden de başlıklı yazısıyla sert tepki göstermişti.

Ertuğrul Kürkçü ise medyanın kurumsal olarak bu konuda duyarlı olması gerektiğini savunurken Sabah gazetesinin yönetimini topa tuttu:

Ertuğrul Kürkçü: Sabah şöyle bir politika izliyor. Aşşağıdakileri, ezilenleri, yolsulları aşşağılamakta bir sakınca görmüyor. Yoksa cezasız kalmazdı. Ben mesela aynı şeyi NTV'de görsem bu akşam burada konuşuyor olmazdım. Yani kurumsal yanı da var bu olayın.

Mehveş Evin: Bu noktada hem kendi kurumunda hem diğer gazetelerde 'aman bulaşmayayım çamur bana da sıçramasın' korkusu da var. Nerede patlayacağı belli olmayan bir mayın gibi yani...

Mirgün Cabas: Örgütsüzlük de var bu noktada. Bireylerin değil meslek örgütlerinin mücadele etmesi gereken bir konu değil midir?

Ertuğrul Kürkçü: Bu ortamda caydırıcı olan tek unsur patron aslında. O da olaya kar açısından bakıyor...