Nobel ödüllü Orhan Pamuk'un en çok okunan romanı hangisi?

Kültür sanat ara vermiyor, bizlere de haberleri okurlara, sanatseverlere ulaştırıyoruz, gündem yine yoğun!

SAYIM ÇINAR

Yaz mevsiminin iyiden iyiye kendini gösterdiği bugünlerde, festivaller, kitaplar ve yeni baskı haberlerini almak ne güzel. Kültür sanat ara vermiyor, bizlere de haberleri okurlara, sanatseverlere ulaştırıyoruz, gündem yine yoğun!

Remzi’de Mayıs Yağmuru

Remzi Kitabevi yoğun geçen bir hazırlığın ardından izlediğim kadarıyla kitapları liste başı olan Doğan Cüceloğlu’nun Derviş’in Aklı adlı söyleşi kitabını çıkardı. Kitap Prof. Ahmet Dervişoğlu ile sohbetleri içeriyor. Bunun hemen ardından yine çoksatar bir yazar olan Üstün Dökmen’in içeriğiyle de öne çıkan bir roman olan Yorgun Heykel’i yayınlandı. Yine ülkemizin en iyi çevirmenlerinden Bertan Onaran’la anlaşan Remzi Kitabevi, Panait Istrati ve Antoine Saint-Exupéry dizisine başladı. Gece Uçuşu ve Kodin’in ardından bu ay Savaş Pilotu ile Angel Dayı adlı anlatılar çıktı piyasaya. Hıfzı Topuz’dan Atatürk Sesleniyor adlı anılar derlemesi ise 19 Mayıs’ta, yani bu anlamlı günde raflara çıktı.

Doğaya, İnsana, Canlılara Duyarlılık Kitaplarda!

Nihan Temiz, Masal Koleksiyoncusu’ndan sonra genç okurları yeni bir kitapla buluşturuyor. Kanadımdaki Deniz’de bilinçsizce avlanma yapan balıkçılar yüzünden aç kalan martı kahramanlarımız, karınlarını doyurmak için kendilerini akıl almaz bir yolculuğun içinde buluyor. Kitap 8 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk raflarında. Bu güzel girişimi, konuyu bulan ve işleyen yazarı tebrik ediyorum.

Kırmızı Saçlı Kadın Yeni Baskıda!

Orhan Pamuk'un Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan yeni romanı Kırmızı Saçlı Kadın, piyasaya çıkışından sadece üç ay sonra 250 bin satarak 3. baskısını yaptı. Kırmızı Saçlı Kadın, Benim Adım Kırmızı ile birlikte Pamuk’un en çok okunan iki romanından biri oldu.

Pamuk'un bu sene Şubat ayında Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Kırmızı Saçlı Kadın adlı son romanının ilk baskısı 200.000 adet yapılmıştı. Roman, ilk ayında 201.355 adetlik net satışıyla aynı ay 50.000 adetlik 2. baskısını yapmış ve üç ayı aşkın süredir  “Çok Satar” listelerinin tepesinde yer alıyor.

Genç Sanatçılar İçin…

İstiklal Caddesi’nin merkezinde yer alan Grand Pera, İstanbul’un en değerli tarihi binalarından Cercle d’Orient’ın vitrinlerinde genç sanatçıların eserlerini sergiliyor.

Sanatı sokakla buluşturmayı amaçlayan Grand Pera’da, Carole Turner, Levent Morgök, Hakan Çınar, Uğur Çakı ve Ayla Turan’ın enstalasyonlarına yer veriliyor.

Pitoresk İstanbul’a Yoğun İlgi

200 yıl öncesi İstanbul’unun seyyahların gözünden anlatıldığı Pitoresk İstanbul Dijital Sergisi, gördüğü büyük ilgi üzerine uzatıldı.  12 Mart-22 Mayıs arası  ziyarete açık olması planlanan dijital sergi, 30 Haziran’a kadar İstanbul Deniz Müzesi’nde sergilenmeye devam edecek. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen dijital sergi, müzenin salonlarında yükseklikleri 5 metreyi aşan ve toplam uzunlukları 60 metreyi bulan dev tuvallere yansıtılıyor.İstanbul’a sevdalı ve tarihe meraklıların akınına uğrayan sergi, sanat eğitimi alan gençlerin de vazgeçilmez mekanı oldu.

Tiyatro Festivali Başlıyor!

Frankfurt’ta Türkiye ve Avrupa arasında müthiş bir kültür köprüsü haline gelen Tiyatro Frankfurt, başarılarına ve projelerine her gün yenisini ekliyor. Tiyatro festivali başlıyor! Kamil Kellecioğlu’nun liderliğinde festival önemli bir kültür olayı. Türk tiyatrosunun gelişimini uluslararası alana taşımak ve yabancı seyircileri oyunlarımız ile buluşturmak amacıyla, ülkemizin zengin kültürel geçmişini ve Türk sanatının bugünkü durumunu tanıtmak gayesiyle çıkılan bu yolda, Frankfurt Türk Tiyatro Festivali her yönüyle çok önemli.