Nihal Bengisu Karaca'ya Suudi ayıbı!

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun gezisini izlemeye Arabistan'a gidecek Nihal Bengisu Karaca'ya, "Yanında erkek yok" diye vize verilmedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun gezisini izlemeye Arabistan'a gidecek Nihal Bengisu Karaca'ya, "Yanında erkek yok" diye vize verilmedi.

Ülkeye kabulü için eşinden veya babasından muvafakatname istenen Karaca, buna tepki gösterdi ve "bu yaştan sonra babamdan ya da kocamdan izin alamam" diyerek vize talebini geri çekti.

'TEK KADIN ALAMAYIZ'

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, resmi gezi için bugün S. Arabistan'a gidiyor. Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca da geziye davet edildi. Ancak Suudiler "Tek başına kadın baba muvafakati lazım" diye vize vermedi.

'KATI OLMAYAN LAİKLİK ÖNEMLİ

Karaca ise, "Kimseden izin alamam" dedi, geziden vazgeçti. Karaca, "Peygamber'in kemikleri sızlıyor. Hep dinin yaşamlarımız için en önemli referans kaynağı olduğunu düşünmüşümdür ama aynı zamanda başkasının referans algısının tahakküm alanından korunmak için de 'katı olmayan bir laiklikliğin' ne kadar önemli olduğunu vurgulamışımdır. Bu olay bu düşüncemin sağlaması oldu" diye konuştu. 

"Kutsal kabenin bu ülke sınırları içinde olmasaydı bir daha Arabistan'a gitmezdim" diyen Karaca şunları söyledi:

"Rahatlıkla gayet ağır konuşurdum ama şu durumda kendimi tutuyorum. Suudi Arabistan yaşlı kabul ettiği kadınlar hariç kadınların yalnız hac ya da umre yapmasına izin vermiyor bunu biliyoruz. Ama bu durum farklı. Bu ülkenin bakanla beraber olanları koruyamayacağı düşünülemez. Resmi heyette yer alan kadın gazeteciden kocasının, babasının yazılı ve evsaflı belge halindeki iznini talep etmek kadar aşağılayıcı ve ayrımcı bir düşünce olamaz."

HABERTÜRK OLAYI MANŞETİNE TAŞIDI

Diğer yandan Karaca'nın gazetesi Habertürk olayı bugğn yoğun gğndeme rağmen manşete taşıyarak yazarına önemli bir sahiplenme gösterdi.
İşte bugünkü Habertürk gazetesinin manşeti: