Neşe Düzel

Taraf

GAZETECİLER.COM - BDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş: "Anayasaya Özerk Kürdistan yazsalar bile, başkanlık sistemine evet demeyiz" diyor.

Siyasetin genellikle kaygan zeminde yapıldığı düşünülünce ileriye dönük böyle açıklamalar pek düşündürücü olur. Ancak Demirtaş'a soru soran ve bu açıklamaları alan isim de düşünülünce, çözüm sürecinin önemli aktörlerinden biri olan BDP'nin tepesindeki ismin açıklamaları daha bir anlam kazanıyor.



Demirtaş'ı konuşturan isim, yıllarını röportajlara vermiş bir gazeteci: Neşe Düzel.

ve AKP’nin önerdiği başkanlık sistemini asla kabul edemeyeceklerini vurgulayan Demirtaş, “AKP’nin yeni anayasada yargıyla ilgili, başkanlık sistemiyle ilgili kendi önerileri var. Meclisi feshetme yetkisinin bir kişiye verildiği, yüksek yargıyı atama yetkisinin başkana tanındığı bir başkanlık sistemine biz demokratik bir yönetim diyemeyiz. Biz AKP usulü başkanlık sistemini asla kabul etmeyiz. Barışın şartı başkanlık değildir ve böyle bir şey olamaz. BDP eşbaşkanı olarak açık söyleyeyim. Anayasada özerk Kürdistan deseler, Kürtçe anadilde eğitim serbesttir diye açıkça yazsalar ve bunun karşılığında da anayasanın bir maddesinde baskıcı-otoriter bir başkanlık sistemi yazsalar, biz o anayasaya evet demeyiz. Daha nasıl açık söyleyeyim ki! Tek adamın yönettiği bir ülkeye barış gelmez” dedi.

Neşe Düzel de bir kez daha günün muhabiri koltuğuna oturmaya hak kazandı.