Nejat İşler beklenen kitabı yazdı: Gerçek Hesap Bu!

Harper Lee ve Umberto Eco’nun ölümüyle sarsıldığımız bir haftayı geride bıraktık.Bu haftanın gündeminde; yeni açılan bir yayınevi ve bu vesileyle yayıncılığa geçiş yapan bir gazeteci var. Elbette yeni kitaplar, güzel bloglar da…

Harper Lee ve Umberto Eco’nun ölümüyle sarsıldığımız bir haftayı geride bıraktık.Bu haftanın gündeminde; yeni açılan bir yayınevi ve bu vesileyle yayıncılığa geçiş yapan bir gazeteci var. Elbette yeni kitaplar, güzel bloglar da…

Gazeteciler.com yazarı Sayım Çınar, Yeni Yüzyıl gazetesindeki köşesi Kültür Pazarı'nda geçen haftanın bilançosunu çıkardı. İşte o yazı:



Harper Lee ve Umberto Eco’nun ölümüyle sarsıldığımız bir haftayı geride bıraktık.

Bu haftanın gündeminde; yeni açılan bir yayınevi ve bu vesileyle yayıncılığa geçiş yapan bir gazeteci var. Elbette yeni kitaplar, güzel bloglar da…

Yeni ve canlı bir yayıneviyle karşı karşıyayız. Hareketli, cesur, yenilikçi, var olana alternatif ve modern bir yayınevi olarak tanımlıyor kendini Mona Kitap.

Alfa Yayın Grubu bünyesinde hazırlıklarına başlanan Mona Kitap, Türkiye yayın hayatına yeni bir soluk getirmeyi hedeflediğini söylüyor. Gazeteci-yazar Arzu Çağlan’ın yayın yönetmenliğini üstlendiği Mona Kitap, hem popüler eserleri kitapseverlerle buluşturmak, hem de yeni ve orijinal yazarları keşfetmek için yola çıkacak.

Meleklerle Yaşam’ı hayatımıza sokan Beki İkala Erikli’nin tüm kitapları, Güçlü Metin’den Astroloji Rehberiniz 2016, Selin Söğütligil’den Kanatlarım Aşk’tandı adlı şiir kitabı, modern bilinci tasavvuf ile uygulayan Esra Ö. Erdoğan’dan Uyan Aç Kalbini, nefes terapisini evlerinde uygulamak isteyenler için nefes terapisti Ülker Uzun Polat’tan Nefesini Keşfet Mona’nın ilk kitapları arasında.

Mona Kitap, çeviri eserlere de ağırlık verecek. Önümüzdeki günlerde, Chloe Govan’ın kaleme aldığı bir Taylor Swift biyografisini çıkaracak olan yayınevi, Claire Seeber’in nefes kesen polisiyesi 24 Hours ve bu yıl içinde dizisi çekilecek olan ve tüm dünyada milyonlarca satan Kevin Kwan’ın Crazy Rich Asians kitabının devamı China Rich Girlfriend’i de mart ayında yayınlayacak.

Geçtiğimiz yıl New York Times en iyi 100 kitap seçkisinde yer alan, gazeteci Alex Mar’ın hazırladığı ve Amerika’nın gizemli doğaüstü ortamlarını anlatan ve satış rekorları kıran Amerika’nın Cadıları ise nisanda raflarda yerini alacak.

Yayınevinin çizgisini son derece hareketli ve güçlü buldum, kitaplarını merakla bekliyorum.

KARELİ ÖYKÜLER

Yazar Tolga Gümüşay tarafından hayata geçirilen öykü blogu karelioykuler.com, fotoğraf karesi ile öyküyü buluşturma fikrinden alıyor ismini.

Gümüşay’ın son dört yılda kendi çektiği gündelik yaşam fotoğraflarından ilham alarak yazdığı öykülerden oluşan blog, bağımsız, ücretsiz, edebiyatı demokratikleştirmeyi, internette geçirilen zamana nitelik katmayı, okurla paylaşımı sürekli hale getirmeyi hedefleyen bir platform. Gümüşay, blogun her hafta yeni bir fotoğraflı öykü ile zenginleşeceğini söylüyor.

Kareli Öyküler önemli bir girişim, incelemekte takip etmekte fayda var diye düşünüyorum. Üreten, okuyan, yazan tüm dostlara bin selam, edebiyat, sanat dolu bir hafta olsun!

GELİRİ GÜMÜŞLÜK SPOR’A

Kitapla ve edebiyatla özel ilişkisini yakından takip ettiğim, Gümüşlükspor’u şampiyon yapan, yazar ve oyuncu Nejat İşler’den uzun süredir bir kitap bekliyordum. Dergilerdeki yazılarının sıkı takipçileri de aynı beklenti içindeydi.

Geçtiğimiz günlerde Can Yayınları’nın sahibi Can Öz’le gerçekleştirdiğim röportajda müjdeyi aldım!

Yakın zamanda tüm geliri Gümüşlükspor’a aktarılmak üzere Nejat İşler imzalı bir kitap geliyor. Hem de iki aya kadar… Adı da, Gerçek Hesap Bu olacak.