Negahan Alçı Zaman Gazetesi ve Bugün'e vurdu

Hükümete yakınlığı ile bilinen Nagehan Alçı Cemaate yönelik emniyet operasyonunda Zaman ve Bugün'e yüklendi.

Emniyetteki Cemaatin polis şeflerine yönelik operasyonda Milliyet Gazetesi yazarı Nagahen Alçı'nın konumlandığı yer malunuz...

Bugün yazısında Zaman Gazetesi ve Bugün'e vuran Nagehan Alçı, bir noktanın altını çizdi. Cemaat medyası dışında paralel operasyonda gözaltına alınan polislere arka çıkan yok.

Peki neden?
Alçı sebebini şöyle izah ediyor;

"Zaman ve Bugün gazeteleri, Samanyolu ve Bugün televizyonlarını açın. Bir haftadır yalnızca mağdur edebiyatı ve gözaltına alınanları aklama çabası görürsünüz. Halbuki onlar dışında bu polislere sahip çıkan tek bir medya organı yok. Toplumun hiçbir kesiminden destek alamıyorlar. Erdoğan nefretiyle savrulan ve tamamen duygularıyla hareket eden birkaç isim dışında ikna edebildikleri kimse yok. Her kesime öyle zarar vermişler ki bir anlamda 12 Eylül rejimi gibiler. Kimse onlara sahip çıkmıyor.

CEMAAT İLE POLİSLER ARASINDA BAĞIN DELİLİ

Cemaat medyası, Ergenekon ve Balyoz davalarında sanıkların tümünün suçlu olduğundan emindi. Şimdi de gözaltına alınan polislerin tümünün suçsuz olduğundan emin. Bu başlı başına söz konusu polislerle aralarında iddia edildiği gibi bir bağın bulunduğunun itirafı değildir de nedir?

CEMAAT MEDYASI EMİR ALMIŞ

Belli ki yukarıdan cemaat mensuplarının topluca bu polisleri aklamaları emredilmiş. Her gün bir başkası içlerindeki şairi ortaya çıkarıyor. Bazılarına da ekranda çarpışma görevi verilmiş. İnanmadan ama canı pahasına göğsünü siper ediyor.
Kolektivizmin her çeşidinden nefret ederim. Bu da yeniden kolektivist ve totaliter bir hareketin, insanın kişiliğini, aklını nasıl kendi içinde erittiğinin başka bir örneği. Maalesef kendilerini tam tersi gibi anlattılar. Hep yalan söylediler. Biz de yanıldık. Kendileriyle ilgili çizdikleri resmin hakiki olduğunun sandık.

NAGEHAN ALÇI YAZILARI