'Nedim Şener'le vicdan sınırı aşılmıştır'

Gazeteci gözaltılarına Uluslararası PEN'den NTV'de de sert tepki gelirken Derya Sazak, Nedim Şener'in davaya dahil edilmesiyle 'vicdan sınırı aşıldı' dedi.

GAZETECİLER.COM
Can Dündar'ın anchormanliğini yaptığı NTV ana haber bülteni gazetecilerin gözaltına alınmasına gelen uluslararası tepkileri ekrana taşıdı.

Uluslararası Yazarlar Birliği başkan yardımcısı Eugene Schoulgin'inin canlı yayına bağlandığı bültende hayli sert bir tepki gösterdi. Nedim Şener'in önemli bir gazeteci olduğunu vurgulayan Eugene Schoulgin, PEN'in uluslarlarası düzeyde eyleme geçeceğini kaydetti.



"NEDİM ŞENER'LE BİRLİKTE VİCDAN SINIRI AŞILMIŞTIR"

Milliyet yazarı Derya Sazak da olaya tepki gösterirken Nedim Şener'in gözaltına alınışıyla toplumda vicdan sınırının aşıldığını ve davaya karşı inancın zayıflayacağını söyledi:
 
"Nedim Şener'in gözaltına alınmasıyla birlikte bence vicdani bir sınır aşılmıştır. Bu insanları neyle itham ediyorsanız açıkça söylemeniz gerekir. Burada insani bir durum var onu da çiğniyorsunuz, bu insanların işleri aileleri var. Bunlar yapılmazda rejimin başka bir yere çekildiği düşünülür. Seçimler yaklaştıkça bir çok hadise yaşanıyor."