Nedim Şener'i zorlayacak yeni bomba!

Mehmet Baransu'dan Simon kitabıyla ilgili yeni bir bomba iddia daha... Milliyet'te de o kitap farklı çıktı...

GAZETECİLER.COM - Mehmet Baransu, cezaevinde de Nedim Şener'i rahat bırakmayacak gibi...
Mevzu Hanefi Avcı'nın malum kitabı.
Baransu, kitabın cemaat bölümününün Şener tarafından yazıldığı iddiasında.
Buna kanıt olarak da Posta'daki yazısını göstermişti.
O yazıdaki kitaptan alıntılanmış bölümler ile kitabın yayınlanmış halindekiler çok farklıydı.

NEDİM ŞENER'İN İDDİAYA YANITI

Mehmet Baransu'nun ortaya koyduğu bu iddia üzerine Nedim Şener cezaevinden mektup yollayıp ortadaki çelişkili duruma açıklık getirmiş. Diyor ki Şener:

"Ama çıkardığın sonuç hakkında şu açıklamayı köşende yayımlarsan sevinirim.
Kitabın basılı tek örneği bana gelince o akşam haber yaptım. Kitabı yazı işlerine bırakıp ertesi gün röportaj için H. Avcı ile Merter'deki Polis Konukevi'ne gittim. O akşam ve ertesi sabah gazetedekiler benden kitap istediler. Ben de görüşmede Hanefi Avcı'dan istedim. O da 'Kusura bakma yok. Sınırlı sayıda basıldı. Ama ay sonunda yeni baskılar çıkacak' dedi. Ben de 'Okumak için hiç olmazsa elinizde bilgisayar ortamında varsa verin' dedim. Avcı da word ortamındaki örneğini verdi. Benim kitap yazı işlerinde kaldığı için Avcı'nın verdiği word örneği üzerinden kitabı okuyup altını çizdim. Bu sırada kitap hakkında yazdığım yazılarda o örnekten yararlandım. Kitap hakkında Milliyette yayımlanan habere bakarsan basılı kitap ile aynı olduğunu görürsün. Ama daha sonra kitap bende olmadığı için Avcı'nın verdiği word metinden yazılar yazdım. O metin uzun süre masamda kaldı. Sonra kitap alınca onları da attım."

WORD BELGESİNİ ALMADAN YAZILMIŞ

Mehmet Baransu bu kez mektuptan yola çıkarak yeni çelişkileri ortaya koyuyor.
Baransu'dan okuyoruz:

Sevgili Nedim. Ortada büyük bir skandal var.
Skandal bunun neresinde diye soracak olursan...
20 Ağustos'ta word belgesini Avcı'dan aldığın görünüyor. Ancak senin Posfa'daki "Korku ülkesi komplo ülkesi oldu" başlıklı kitapta olduğunu söyledin ancak kitapta olmayan yazının tarihi de 20 Ağustos 2010. Yani Avcı'dan, redakte edilmemiş word belgesini aldığın gün, çelişkili yazın Posta'da zaten yayımlanmış. Milliyet'teki haberin de aynı gün gazetede çıkmış. Gazetelerin bir gün önce hazırlandığı göz önüne alınırsa, köşeni 19 Ağustos'ta yazdığın görünüyor. Yani, word belgesini daha almadan, çelişkili bölümleri yazmışsın.

MİLLİYET HABERİ İLE KİTAP FARKLI

Nedim Şener cezaevinden yolladığı mektupta Milliyet'teki haberinin kitapla aynı olduğunu söyledi. Ancak Baransu kitap ile Milliyet'teki haber arasında da farklılıklar buldu. İşte o farklılıklar:

Milliyet: Devletin vatandaşa iftira atması kabul edilemez. İzleme ve dinleme kontrol edilmezse ülkedeki tüm muhaliflerin hatta şimdiden sonra özel şirket ve holdingler için tehlike çok yakın hale gelmiştir.
Kitap: İzleme ve dinleme imkânları denetlenmezse ülkedeki tüm muhaliflerin hatta şimdiden sonra özel şirket ve holdingler için tehlike çok yakın hale gelmiştir.

Milliyet:
Ama öncelikle şunların yapılması gerekir. İstihbari dinlemeler ciddi olarak araştırılmalıdır.
Kitap: Asgari düzeyde şunların yapılması gerekir.
öncelikle istihbari dinlemeler ciddi olarak araştırılmalı...

Milliyet:
Adalet Bakanlığı'nda cemaat taraftarı olduğu bilinen Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı ve cemaat yanlısı müfettişler görevden alınmalıdır.
Kitap: Adalet Bakanlığı'nda cemaat taraftarı olduğu herkesçe bilinen Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı ve başta... cemaat yanlısı müfettişler görevlerinden uzaklaştırılmalıdır.

Milliyet:
İstanbul Emniyet'indeki cemaat lideri konumundaki polis şefleri benim toplumdaki saygınlığımı sarsmak için hakkımda araştırma başlattılar. Hakkımda araştırma başlatıldığını söyleyenler de cemaatin üst düzey polisleriydi.
Kitap: İstanbul Emniyet'indeki cemaatin lideri konumundaki polis şefleri benim toplumdaki saygınlığımı sarsacak çalışma başlattıklarını ve yakında işleme koyacaklarını söylemişlerdi. Hakkımda araştırma yapıldığını söyleyen kişiler cemaatin İstanbul'daki en üst düzey polisleriydi.