Nazlı Ilıcak'tan trollere yanıt var!

Bugün yazarı Ilıcak kendi kişisel geçmişi, ailesi, eşi ve oğlu ile ilgili iddiaları yanıtladı.

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak bugünkü köşesinde kendisine twitter üzerinden saldıran, iftira atan, hakaret eden 'Ak troller'e cevap verdi. Kendi kişisel geçmişi, ailesi, eşi ve oğlu ile ilgili iddiaları yanıtladı. 

İşte Nazlı Ilıcak'ın bugünkü yazısından çarpıcı bir bölüm:

Babam Demokrat Parti iktidarında Nafia vekili (Bayındırlık Bakanı) oldu. Sonra da Münakalât (Ulaştırma Bakanlığı) yaptı. Yassıada'da kendisinden talep edilen mal beyanı listesine, sadece bir kalem, Kalender'deki kooperatif evimizi yazabildi."

***

Bugünkü siyasetin ne kadar çamura bulaştığını görüyor ve üzülüyorum. Benim bu büyük tepkime şaşıranlar, "Niye saf değiştirdin" diye soru soranlar çıkıyor. Bunun sebebi, babadan gelen ahlâk anlayışı. Babam, sorumlu bir mevkide olsaydı, Kanal İstanbul ve 3'üncü köprü yolunun geçtiği Çatalca'da arazi toplama teşebbüsünde bulunmazdı.
 
Ar damarı-kâr damarı 
 
Twitter'da "ak troller" faaliyette. Yolsuzluk hakkında bir kanaat belirttiniz mi, sizi karalayarak cevap veriyorlar. Bana sorulan soruları sıralayayım:

*Deden, İzmir'de düşmanla birlikte Yunan bayrağını çekti mi? 

Hayır... Benim dedem, babası Necip Paşa Mekke komutanıyken doğdu ve Mekki adını aldı. Annemin babaannesi İhsaniye Hanım'ın babası da Müşir İbrahim Paşa'ydı. Babam Muammer Çavuşoğlu'nun annesi Zeynep Hanım, İbradalı ve Milâslı; babamın babası Feyzullah Çavuşoğlu doktor. Onun da ailesi Arnavutluk'tan göç etmiş.

*Sen Sabataist misin?

Anne tarafından soyadımız "Kapanlı." Dönme olan, Selanikli "Kapaniler" soyu. Kaldı ki insan Sabataist de olabilir. Bu ayırımcılık doğru değil. Ama dedem her zaman "Biz evlâd-ı fatihanız"derdi. Osmanlı döneminde, yeni topraklar fethedildiğinde, iyi eğitimli ve görgülü insanlar bu yeni alınan yerlere gönderilirmiş.

*Neden Notredamedesion'u Twitter'da isim olarak kullanıyorsunuz? Yoksa siz Siyonist misiniz?

Hayır; okulumun adını kullanıyorum. Basit bir sebepten: Nazlı Ilıcak diye girdim, Twitter kabul etmedi. Fazla uğraşmadan, kimsenin aklına gelmeyecek Notredamedesion'u tercih ettim.

*Oğlun yolsuzluk yaptı.

Bu da doğru değil... Emin Çölaşan'ın bütün iftiralarından Mehmet Ali aklandı. O tarihte avukatlığımızı yapan Turgut Kazan, olayın canlı şahidi. Yargıtay'ın beraat ilamını da, 28 Şubat'ın perde arkasını anlattığım "Sert Adımlarla Her Yer İnlesin" kitabımda yayınladım. Akşam Gazetesi, kuponunu tamamlayan herkese televizyonunu verdi. Kaldı ki, Mehmet Ali zaten bütün hak ve vecibeleriyle Akşam'ı, o tarihte Mehmet Emin Karamehmet'e devretmişti. Dolayısıyla, sorumluluk Karamehmet'teydi.

*Kocan yolsuzluk yaptı

Kemal Ilıcak, öğretmenler için Ömerli'de kooperatif kurmayı düşünüyordu. Üzerine iftira attılar. Bu iftiraya çok üzüldü; beyin kanaması geçirdi ve hayatını kaybetti. Daha sonra o araziyi satın alanlar aynı yere kendilerine lüks villalar inşa ettiler. Oysa "İmar izni yok" deniliyordu.

Bugün, ar damarının çatladığını gördüğümüz insanlara, Kemal'in hayat hikâyesini okumalarını tavsiye ederim.

İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Salih Tuna: Ne yapmalı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın