Nazlı Ilıcak'ın suçlaması Aysever'i delirtti

'Dört Bir Taraf' yine hararetli bir tartışmaya sahne olurken Nazlı Ilıcak'ın 28 Şubat suçlaması Enver Aysever'i çileden çıkarttı...

GAZETECİLER.COM
CNN Türk ekranlarındaki 'Dört Bir Taraf' hapisteki gazetecileri tartıştı. Hükümetin AB İlerleme Raporu'nda basın özgürlüğü konulu sert eleştiriler almasını tartışan Nagehan Alçı, Altan Öymen, Enver Aysever ve Nazlı Ilıcak hararetli bir tartışmaya imza attı.

Enver Aysever ve Altan Öymen başta Nedim Şener ve Ahmet Şık olmak üzere onlarca gazetecinin hapiste olmasını eleştiren AB raporunun tespitlerini paylaştığını söyleyince başlayan tartışmada hararetli anlar yaşandı. Nagehan Alçı hapisteki gazetecilerin gazeteci oldukları için içerde olmadıklarını söyleyerek Egemen Bağış'ın açıklamalarını akıllara getirdi.

Alçı, AB'nin yanlış gözlemler yaparak ifade özgürlüğü konusunda haksız eleştiriler yaptığını söyledi. Odatv davasındaki belgelerden bir gazetecilik faailiyeti olmadığını gösterdiğini söyleyen Alçı 'elebaşı olmadığı sürece gazetecilerin tutuklu yargılanmalarına ben de karşıyım' dedi. Akşam yazarı içerde 65 gazeteci olduğunu da hatırlattı ve çoğunun PKK ve DHCKP-C gibi örgütlerden dolayı yargılandıklarını söyledi.

NAZLI ILICAK'IN BÇG SUÇLAMASI ENVER AYSEVER'İ ÇILDIRTTI!

Mecliteki pantolon yasasının türban önerisine takılmasını tartışan Dört Bir Taraf yorumcuları karşılıklı polemiklerle gergin bir tartışma yaşadı. Enver Aysever, Nagehan Alçı ve Nazlı Ilıcak'ı sözünü kesmekle suçlayıp sert tepki gösterince gergin diyaloglar yaşandı. Nazlı Ilıcak, Aysever'in 28 Şubat'ın Batı Çalışma Grubu gibi konuştuğunu söyleyince Aysever çileden çıktı. "Batı Çalışma Grubu darbe yapmıştır ben darbe mi yapıyorum? Sizi sayfıya davet ediyorum. Sizin demokratlığınız tutumunuzdan belli. Susmayı bilmiyorsunuz. Bu herşeyden önce edep işidir. Türkiye'nin yüzde 99'u müslüman, yüzde 70'i türbanlı diyerek dayatmada bulunuyorsunuz. Mahalle baskısı budur işte. Demokrasi zaten azınlıkta kalan o yüzde 1 içindir" diyen Aysever, Ilıcak'a "saygısız" dedi. Aysever'in sözlerine tepki gösteren Nazlı Ilıcak "sen bana saygısız diyemezsin" derken Nagehan Alçı "tansiyonu yükseltme" dedi.

İŞTE O ANLAR:

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor