Nazlı Ilıcak kendi gazetesine sıktı

Sabah yazarı Nazlı Ilıcak'ın kendi gazetesini de suçlayan bu iddiası çok tartışılacak...

GAZETECİLER.COM - Nazlı Ilıcak Sabah'taki köşesinde Başarılı operasyon mu, yoksa propaganda mı? başlıklı bir yazı kaleme aldı ve kendi gazetesini de suçlayan çok ilginç bir iddiayı ortaya attı.

Pazar günün gazetelerde yer alan Heron marka insansız hava araçlarının İkinci Dağlıca Baskını böyle engellendi haberlerinin propaganda amaçlı olarak hükümete yakın "bir kısım medya"ya sızdırıldığını ileri süren Nazlı Ilıcak kendi gazetesinin de içinde olduğu gazeteler için şunları yazdı:

BİR KISIM MEDYADA ÖNEMLİ BİR HABER YER ALDI

Pazar günü bir kısım medyada, (Yeni Şafak, Star, Bugün, Sabah) önemli bir haber yer aldı. Malûm insansız hava aracı Heronlar çok tartışıldı. Hatta internete düşen bir ses kaydında "Bizimkiler çok zayiat veriyor, Heronlar kullanılmasın" gibi ihanet cümlelerine de rastlamıştık.

Bu defa, yukarıda adlarını sıraladığım gazetelerde, Heronların desteğiyle, PKK'nın ikinci Dağlıca baskını hazırlığının önceden tesbit edilip, bir operasyonla teröristlerin imha edildiği belirtildi:
"Heron marka insansız hava araçlarından gelen istihbarat, olası ikinci Dağlıca baskınını önledi. Araziyi tarayan Heron, 9 katırla docka ağır makineli silâhları taşıyan 7 PKK'lı teröristi tesbit etti. Heronlardan alınan kesin koordinatlara, 15 dakika içinde F 16'lar operasyon gerçekleştirdi."

SADECE BİR KISIM BASINA MI SIZDIRILDI?

Nedense bu haber, Milliyet, Hürriyet, Vatan, Akşam gibi gazetelerde hiç yer almadı. Sadece bir kısım basına mı sızdırıldı? Yoksa, bir kısım basın, bu habere önem vermedi mi?

İKTİDARA YAKIN GAZETELERDE YER ALMASI...

Veyahut haber doğru değil de, propaganda için mi böyle başarılı operasyon yapıldı izlenimi yaratılıyor? Haberin sadece iktidar yanlısı gibi görülen gazetelerde yer alması, propaganda ihtimalini akla getiriyor.

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor