Nazlı Ilıcak Ayşenur Abla'ya seslendi

Nazlı Ilıcak sordu "Sakın, bu iddia, Balbay'ın Boğaziçi'ne hazırlattığı ve mahkemenin kabul etmediği rapordan alınmış olmasın!"

GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER / ANALİZ)

Nazlı Ilıcak bugünkü Sabah'ta "Balbay ve TÜBİTAK Raporu" başlığı altında yayımlanan makalesine şöyle başlıyor:

Bazı gazeteciler, sanıklarla konuşup, kamuoyunu onların savunmaları doğrultusunda yönlendirmeye çalışıyor. 
Böylece muazzam bir bilgi kirliliği yaratılıyor.

Nazlı Ilıcak yazısının giriş bölümünde Türkiye'de yargıya, yargılamaya ve medyaya en büyük zararı verenleri tarif ediyor.
O kadar ki; 
"Tutukluluk" hallerini onaylamadığımız ama yargılanmaları konusunda bütün yetki ve görevin yargıçlarda olduğunu kabul ettiğimiz akadaşlarımızın yargılama bitmeden"birer melek kadar masum" gösterilmelerini asla doğru bulmadık.
Çocukları üzerinden yapılan duygu sömürülerine bile göz yumup, onlarla birlikte ağladık..
Ama...
Çocuklarının çektiği çileleri ortaya koyup,"masumlar aabi!" demedik.
Nazlı Ilıcak, TÜBİTAK Raporu'nu da yayımlayarak; Silivri Duvarı'na ağlayanların samimiyetsizliklerini çok güzel gözler önüne seriyor.

Bu arada CNN Türk'te Medya Mahallesi'ni hazırlayıp sunan Ayşenur Arslan'ın bir cümlesine de takılan Nazlı Ilıcak şöyle diyor:

Perşembe günkü Medya Mahallesi'nde Ayşenur Arslan, "TÜBİTAK raporunda, Balbay'ın 8 yılda tuttuğu notlar, 3.5 dakikada bilgisayara yüklenmiş görünüyor" dedi. Ben böyle bir bilgiye rastlamadım. Sakın, bu iddia, Balbay'ın Boğaziçi'ne hazırlattığı ve mahkemenin kabul etmediği rapordan alınmış olmasın!

Nazlı Ilıcak'ın köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.