Nazlı Ilıcak Adalet Bakanı'na soruyor

Şükürler olsun! Google'da erişim güçlükleri başlayınca, katalog suçlarda düşünce özgürlüğünü arttıracak ayrıntılar nihayet akla geldi.

Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, "YouTube'dan sonra, o yasakla ilişkili olarak Google'a da sınırlama geldi. Başbakan da cumhurbaşkanı da, karşı bu yasaklara. Öyleyse bir an önce harekete geçilsin." diyor ve Adalet Bakanı'na sesleniyor.

"Kararı, mahkemeler, eldeki yasalara göre veriyor; "katalog suç" kapsamına giren yayınlar söz konusu oldu mu, basıyor yasağı. O zaman hükûmet, katalog suçlarda, düşünce hürriyetini genişletecek düzenlemeler yapmalı. Şükürler olsun! Google'da erişim güçlükleri başlayınca, bu ayıplı durum nihayet akla geldi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, katalog suçlarda yeni bir düzenlemeye gidilebileceğini, öte yandan, internet sitesinin topyekûn yasaklanması yerine suç konusu içeriğinin karartılmasının mümkün olduğunu belirtti. Sadullah Ergin'i kutluyorum ama bugüne kadar neden adım atılmadığını sormadan edemiyorum.

Gene de kuşkularım sürüyor. Türkiye Gazze gönüllülerinin yolculuğunu gazaya çevirmişken, ufak tefek dünyevi işlerle uğraşacak vakit bulabilir mi?"

Ilcak'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları