Nagehan Alçı'dan Suriye seferberliği!

Nagehan Alçı, canlı yayında Suriye'ye müdahale çağrısı yaparken Ahmet Kekeç "bu işin altından kalkamayız" dedi.

GAZETECİLER.COM
Ortadaoğuda ısınan gündemin değerlendirildiği Nerede Kalmıştık'ta ilginç bir Suriye tartışması yaşandı. Nagehan Alçı müdahale taraftarı olduğunu ilan ederken Ahmet Kekeç "bu işin altından kalkamayız" dedi.

Nagehan Alçı, canlı yayında Suriye'ye müdahale çağrısı yaparken "Ben Annan planını desteklemiyorum çünkü o planda Esad var. Artık Esad'lı bir planın tartışması bile yapılamaz" dedi. Türkiye'nin müdahale etmesinin haklı bir girişim olacağını ileri süren Nagehan Alçı aksi taktirde statükonun yanında yer alınmış oluncağını iddia etti. Alçı, Hama'da başlayan operasyonu hatırlatarak "bu gidişi durdurmak için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor?" diye sordu.

TÜRKİYE'NİN MÜDAHALESİ BÖLGEDE "SÜNNİ MÜDAHALE" OLARAK ALGILANIR

Programın diğer yorumcusu Ahmet Kekeç ise Suriye'ye yapılacak  bir müdahalenin çok tehlikeli sonuçlara gebe kalacağını söylerken Türkiye'nin sünni kimliğinin ciddi bir dezavantaj oluşturduğunu vurguladı. Kekeç Türkiye'nin yapacağı bir müdahalenin sonuçlarının göze alınamayacağını savundu.

"BU İŞİN ALTINDAN KALKAMAYIZ"

"Valla işte Suriye çok zor... Aslolan Esad'lı bir çözümdü ama olmadı... Esad çözüme gelmedi... Biz Türk vatandaşı olarak Türkiye adına ne kadar büyük bir tehlike olduğunu söylemek zorundayız. Bölgesel bir savaş ne Suriye'nin ne İran'ın ne de bizim altından kalkabileceğimiz bir şeydir. Bunun sonu yok bir defa... Türkiye'de bir çok siyasi parti, sivil toplum örgütleri, bazı solcular bazı islamcılar müdahalaye karşı bir tutum almış durumda. Suriye'de ise kendini mezheple tanımlayan bir yönetim var. İran'ın ona açık desteği var, Irak'taki unsurların geniş bir desteği var, Hizbullah'ın desteği var. Türkiye'nin tek başına yapacağı bir müdahale 'sünni müdahale' olarak algılanacak. Böyle adlandırılacak. Bu bizim altından kalkabileceğimiz bir şey değil."