Nagehan Alçı neden serinkanlı olamıyor?

"Kimse kusura bakmasın... Ben bu konuda serinkanlı olamıyorum." yazan Akşam yazarını sinirlendiren ne?

Nagehan Alçı, Akşam gazetesindeki köşesinde Sözcü yazarı Emin Çölaşan'ın  Hrant Dink'in katil zanlısı O.S. ile birlikte aynı davada yargılanmasını istedi.

"Emin Çölaşan yargılanmalı" başlıklı yazısında Alçı, Ogün Samast'ın mahkemeye yazdığı mektubunda suçladığı Emin Çölaşan'ın Hürriyet'teki yazılarına sert eleştiriler getirdi.

"Emin Çölaşan'ın hiçbir insan vicdanının kabul etmeyeceği o iğrenç yazısı..."  diyerek Hürriyet'teki 28 Şubat 2004 tarihli yazısına yer veren Alçı
"Bu, baştan sona ırkçılık ve nefret söylemi içeren satırların Hrant'ın katline giden yolda hiç payı olmadığını söylemek mümkün mü?" diye sordu.

Ergenekon tarafından emredilen bu vazifeyi yapan ve alenen Hrant Dink'i ölümle tehdit eden Kemal Kerinçsiz'ler, Veli Küçük'ler şu an içeride. Bu isimler tetik çekmedi. Hrant'ı öldürmedi. Ama alenen bu cinayeti azmettirdiler. Hrant'ı düşmanlaştırdılar, ulusalcı kitleleri kasten manipüle ettiler. Şu anda adalet onlarla ilgili gereğini yapıyor.

Peki ya cinayete azmettirme, hedef gösterme ve kitleleri manipüle etme işini medya üzerinden yapanlar ne olacak? Hürriyet gazetesinde yahut Doğan medyasında yazıyorlar diye bu azmettiricilerden hesap sorulmayacak mı? Hadi diyelim kimi isimler tartışmalı... Hedef gösteren ve manipülasyon yapan yazıları ortada olan Emin Çölaşan'ın yaptığı yanına kar mı kalacak?

Kimse kusura bakmasın... Ben bu konuda serinkanlı olamıyorum. Çölaşan'ın da Hrant'ın katliyle ilgili davada yargılanmasını istiyorum!