Nagehan Alçı 'İstenmeyen kişi' ilan edildi!

Nagehan Alçı tam bir 'VAtandaş Abuzer' öyküsünün içine düştü. Alçı, Dağlık Karabağ sorununa farkında bile olmadan müdahil olmuş durumda.

GAZETECİLER.COM

Akşam yazarı Nagehan Alçı, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununa farkında bile olmadan müdahil olmuş durumda. Alçı, tam bir 'Vatandaş Abuzer' hikayesi yaşıyor bu günlerde. Hikaye ilginç ve karmaşık. Kendisinden

Nagehanakert

Kendime düstur edindiğim ilkelere inat, günlerdir bir krizin baş kahramanı olarak karşınızdayım. Bir yanda Ermeniler, diğer yanda Azeriler...
Dağlık Karabağ'da verdiğim röportajı çarpıttıkça çarpıtıyorlar. Yakında ne söylediğimi ben bile unutup, yazanlara inanacağım!

***
Son olarak Azeri basınında şöyle söylediğim yazılmış: 'Ermeniler, Dağlık Karabağ sizindir! Toprağınıza sahip çıkın! Tüm gücünüzle onu savunun!'

***
Şayet böyle dediysem Taşnaklara taş çıkartan bir Ermeni milliyetçisiymişim de haberim yok! O takdirde kendimde şöyle bir talepte bulunma hakkı görüyorum:
Ey Dağlık Karabağ'ın Ermeni yöneticileri!
Ben ki sizler için Türkiye'den gelip göğsümü siper ediyorum!
En koyu Ermeni milliyetçisine taş çıkartıyorum!
O halde kahramanınız olmayı hak ediyorum.
Bana kahramanlarınıza yaptığınız muameleyi yapın! İsmimi bir şehre verin!
Dağlık Karabağ'da ismini general Stepan'dan alan Stepanakert varsa bir de Nagehanakert olsun!

Persona non grata
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı beni 'persona non grata' yani ' istenmeyen kişi' ilan etmiş. Bildiğim kadarıyla bu mertebe diplomatik kişilere verilebilir. Gazetecilere değil.

***
Gerçi yukarıda bahsettiğim 'absürt' habere bakınca ben de kendimden şüpheye düşmüyor değilim ancak nihayetinde bildiğim kadarıyla diplomatik bir şapkam yok. Ben hepi topu bir gazeteciyim ve kendimi Azeri yetkililere buradan ihbar ediyorum:

***
Sayın yekililer,
Bırakın kitleleri harekete geçirecek bir Ermeni milliyetçisi olmayı, ben bütün milliyetçiliklere toptan karşı çıkan bir 'rütbesiz'im.
Hatta 'rütbesiz'den öte bir 'takımsız'ım!
Ne gördüysem onu yazarım.
Bir gün sizi, ertesi gün Ermeniler'i hayal kırıklığına uğratabilirim!
O nedenle beni bir şey ilan etmekle zamanınızı harcamayın!