Nagehan Alçı için...

".... yaşlı başlı insanların hapiste tutulmaları ciğerimi yakıyor; bana kalsa hepsini serbest bırakırım…"

Nagehan Alçı da, Cemaat medyasının yazarlarıyla birlikte ve aynı şekilde suçluyordu Silivri'de "Darbeye niyetlendikleri için" cezaevinde tutuklu yargılanan emekli/muvazzaf bütün komutanları...
Sonra ilk defa Fethullah Gülen'den geldi beklenen vicdanlı ses:
".... yaşlı başlı insanların hapiste tutulmaları ciğerimi yakıyor; bana kalsa hepsini serbest bırakırım…"

GülenSilivri'de "nahak" yere hapis yatan o insanların serbest kalmaları gerektiğini, söylenebilecek en yürek yakıcı ifade ile söylemişti.
Ve…

Gülen'in yaptığı açıklama etkisini göstermiş olmalı ki cezaevinden art arda tahliyeler gelmeye başladı.
Bunun üzerine iktidara yakın medya da hemen o insanların yanına geçti...
Tahliyelerin Gülen'in açıklaması üzerine başladığının üzeri örtülsün diye bu defa "Ordumuza kumpas kuruldu" denilerek tutuklu yargılamaların ve o gün için hükmedilen ağır mahkûmiyet kararlarının Gülen'den emir aldığı iddia olunan savcılar ve yargıçlar tarafından verildiğine dikkat çekildi.
Ve...
Malatya Zirve katliamının failleri bile "uzun tutukluluk" nedeniyle serbest bırakılırken, bir sahtekârın yalan dolan ifadelerine dayanılarak o cinayetlerin planlayıcısı olduğu ileri sürülen Emekli Orgeneral Hurşit Tolon tahliye edilmedi.
Bir zamanlar Tolon'a hakaret ettiği için emekli general tarafından savcılığa şikâyet edilen Nagehan Alçı bütün bu gelişmelere rağmen Silivri'ye gitti ve Hurşit Tolon'la görüştü...
Gördüklerini, dinlediklerini, sorduğu sualleri ve aldığı cevapları hiç yorum katmadan Milliyet okurlarıyla paylaştı...
Ve elbette böyle yaparak alkışı da hak etti...