Mutlu Tönbekici'nin 'pankart' öfkesi

Reha Muhtar açılan pankartla dalga geçti. Mutlu Tönbekici'den Reha Muhtar'a pankart cevabı geldi. Bakın Tönbekici ne yapmak istiyormuş?

Aylin Duruoğlu için Vatan Gazetesi önünde destek pankartı açıldı. Pankartın üzerindeki yazıyı da Mutlu Tönbekici yazdırdı. 'Aylin'imiz seni çok seviyoruz, arkandayız' yazıyordu pankartta. Bu pankart Reha Muhtar'ın pek hoşuna gitmedi. Hatta pankarttaki yazıyı hafif dalgaya aldı. Muhtar'ın yazısı Mutlu Tönbekici'yi çileden çıkardı. 'İtiş kakış bir matbaacı da aklıma ancak onu yazdırmak geldi' diyen Tönbekici 'Acilen 10 derste pankart yazım teknikleri öğrenmem gerekiyormuş' dedi.

(...) Reha Muhtar, Aylin'e destek için yaptırdığımız pankartla hafiften dalga geçmiş. Dalga geçmiş demeyelim de “bu lafları edenlerden bi poh olmaz” manasına getirmiş. Devrimci manada tabii. O komik cümleyi gidip yazdıran da benim iyi mi... Allah'ın sanayi sitesinde, itiş kakış bir matbaacıda, iki dakikada aklıma gelen o oldu. Rezil oldum...

Ama ne bileyim ben gazetelere nal gibi çıkacağını!? Maksat toplaşıp bir destek fotoğrafı çektirmekti. Bir tek biz ve Aylin görecektik. Bir nevi mektup olacaktı. Güya. Ne oldu? Aşk mektupları saçılmış Ergenekoncular gibi olduk. Pee..

Bilseydim, böyle elden ele dolaşacağını, her yerde yayınlanacağını, afili bir takım cümleler kurmayı bilirdim elbette. “Adalet istiyoruz”, “Delilleri görmek istiyoruz”, “Beceriksiz operasyonun suçlusu Aylin değildir”, “Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste”, “Bırakın ulan Aylin'i!!” gibisinden.

Son ikisi olmadı mı? Ama işte tecrübeli olma meselesi. Ağbilere ablalara sormak lazım gerekiyor tabii.

Yani sevgili Reha Beyim, ikizim, babam, bu benim ilk pankartım ve ilk pankart açışım. Acemiliğimi hoş görünüz lütfen.