Mutlu Tönbekçi'den Özdil'e İzmir çıkarması!

Vatan gazetesi yazarı Mutlu Tönbekçi ile Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil arasında İzmir polemiği baş gösterdi!

GAZETECİLER.COM- Vatan gazetesi yazarı Mutlu Tönbekçi “İzmirli durmadan geçmişiyle övünüyor, artık kalmadı o günler” dedi. Tönbekçi'ye cevap İzmirli gazeteci Yılmaz Özdil'den geldi....

İsim vermemişti Yılmaz Özdil aslında ama hedefte Mutlu Tönbekçi vardı. Bu İzmir konusunu bir daha açmayacaktı Tönbekçi ancak Özdil'in yazısını görünce cevap vermek farz oldu dedi. Bugün Köşesinden Yılmaz Özdil'e yanıt verdi.

"Allah razı olsun, ben ne dediysem hepsini tek tek doğrulamışsınız." diyen Vatan yazarı  "Hakikaten size minnet borçluyum. Sağ olun, var olun." dedi!

(...) “İzmirli iyidir hoştur ama İzmir’in lağım koktuğunu inkar eder, fakat durmadan medeniyetten söz eder” demiştim...

Yine çok teşekkür ederim sevgili “bir arkadaşım”. Hiç kimse gerçeği sizden daha iyi inkar edemezdi. “Gavur zaten derlerdi, baktılar ki biz gavuru iltifat olarak kabul ediyoruz “lağım” diyen bile oldu” demişsiniz ki üstadım vallahi bravo! Gerçek bir İzmirli olduğunuzu şıp diye ispat ettiniz. “Evet Körfez zaman zaman kokuyor” demediniz de (sahi ne zamandır gitmiyorsunuz İzmir’e?) bana “sofu” muamelesi yaptınız. Evet tabii! Nasıl anlayamadım ben bu güne kadar bilinçaltımı? Hiç belli etmesem de belli ki süper bağnaz bir Müslümanım ve sırf orası “Gavur İzmir” diye beynime nakşolduğu için her gittiğimde burnum acayip acayip kokular alıyor. Burun halüsinasyonu dedikleri bu olmalı.

Ömrümün yarısı İzmir’de geçti, etrafımda neredeyse sadece İzmirli var ama bu kadar ileri düzey bir inkarı ilk sizden görüyorum.

Gelelim koca listenize.

Demiştim ki İzmir efsanesini köpürtüp duranlar da İzmir dışında yaşayan İzmirliler. 30-40 yıl önce terk ettikleri İzmirlerini böyle hatırlamak istiyorlar. Ama gerçekler acı, İzmir bıraktığınız İzmir değil, tüm Türkiye’nin kekolaşmasından o da nasibini ziyadesiyle aldı.