Mutlu Amerikan gazetesine transfer olmak istedi

Vatan yazarı Mustafa Mutlu bugün köşesinde sorduğu sorulara yanıt almak için bir Amerikan gazetesine transfer olmak istedi. İşte ayrıntılar...

Vatan yazarı Mustafa Mutlu, bugün köşesinde Başbakan Erdoğan ile röportaj yapan Wall Street Journal muhabirinin sormadığını düşündüğü soruları kaleme aldı. İşte Mutlu'nun soruların yanıtını almak için bir Amerikan gazetesine transfer olmam mı lazım dediği o sorular...

Madem o sormamış; o zaman bir Türk gazetesinin yazarı olarak ben bir kez daha soruyorum:

1) Milletin istemesi durumunda laikliğin elden gitmesi gerektiğini hâlâ düşünüyor musunuz?

2) 'Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu' görüşüne bugün de karşı çıkıyor musunuz? O zaman yarın neden "millet iradesine" başvurmak için referanduma gidiyorsunuz?

3) "Demokrasi amaç değil, araç" sözlerini 1994'te söylerken, "demokrasinin şeriata ulaşmak için bir araç" olduğunu kastetmiyor muydunuz? Yoksa o günlerde açıkça dile getirdiğiniz "devletin dini esaslara göre yönetilmesi" talebinizden de mi vazgeçtiniz?

4) Artık AB'nin "Katolik Hıristiyan Devletler Birliği" olduğunu düşünmüyor musunuz? Ya da AB'yle ilişkilerin askıya alınmasında ve bir türlü ilerleme kaydetmemesinde bu düşünceye hâlâ sahip çıkmanızın payı var mı?

***

Haydi Sayın Başbakan; yanıtlayın şu soruları...
Yoksa sizden yanıt almak için, ille de bir ABD gazetesine transfer olmam mı gerekiyor?

Mustafa Mutlu'nun köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları