Mustafa Mutlu'dan bir gazetecilik ayıbı

İlk atadığınız bürokratlardan biri 12 Eylül cuntasının komutanlarından Org. Nurettin Ersin‘in oğlu Oktay Ersin olabilir mi?

GAZETECİLER.COM -  Mustafa Mutlu, ideolojisinin tutsağı olabilir, yazılarını siyasal ve sosyal görüşlerinin etkisi altında kalarak yazabilir ama diğer birçoğu gibi asla parayla satın alınamayacak kadar dürüsttür...
Ancak...
Biz kimliğini ve kişiliğini sevdiğimiz Mustafa Mutlu'yu bugün ayıplayacağız...
Ama önce ona bir doğruyu hatırlatacağız...
Devlet kin tutamayacağı doğrusunu...
O kadar ki bu devlet, Kurtuluş Savaşı öncesinde "Vatan Haini" olduğu iddiasıyla linç edilen gazeteci Ali Kemal'in oğlunu (Selim Kuneralp) da "büyük elçi" yaptı.
Mustafa Mutlu bugün hükümet karşıtlığını zirveye taşıyor adeta ve 12 Eylül'ün darbeci kuvvet komutanlarından Org. Nurettin Ersin‘in oğlu Oktay Ersin'in Başbakan Erdoğan'la görüştüğü ve Ziraat Bankası’nın New York Şubesi’ne Müdür Yardımcısı olarak gönderilmesini istediğini, isteğinin de kabul edilip edilmediğini sorguluyor.
Çok ayıp Mustafa Bey!..
Bu devlet ya da hükümet 12 Eylül'le hesaplaşmak isteğinde samimi olabilir, riyakârlık yapabilir. Senin eleştirmen gereken husus budur...
O darbenin komutanlarından birinin anayasal haklarını arayan bir T.C. vatandaşına iş verilip verilmediğini sorgulamak değil...
Bakın Mustafa Mutlu ne diyor?


GÜNÜN SORUSU


Sorularım Sayın Başbakan’a:
Basbakanlık görevine geldiğinizde, yani 2003’te... İlk atadığınız bürokratlardan biri 12 Eylül cuntasının komutanlarından Org. Nurettin Ersin‘in oğlu Oktay Ersin olabilir mi? Nurettin Ersin, bu atamanın gerçekleşmesi için sizi Başbakanlık’ta ziyaret edip, ricada bulundu mu? Bu ricadan sonra Oktay Ersin, Ziraat Bankası’nın New York Şubesi’ne Müdür Yardımcısı olarak gönderildi mi?
Bugün 12 Eylül darbesini yapanlardan hesap soracağınızı söyleyerek referandumda “Evet” oyu isterken, bu olay hiç aklınıza geldi mi?
İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları