Mustafa Karaalioğlu'ndan inanılmaz iddia!

'Taraf'ın ortaya çıkardığı belgenin gerçekliğini anlamak için olayı bir imzaya indirgemeye gerek var mı?' diyor Karaalioğlu ve ilginç bir izlenim sunuyor...

Taraf gazetesinin ortaya çıkardığı "İrtica ile Mücadele Planı"nın gerçekliğini anlamak için olayı bir imzaya indirgemeye gerek var mı, diye soran Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, planın zaten uygulamada olduğunu ileri sürüyor. Karaalioğlu'nun teorisine göre medya da bu plana uygun olarak üzerine düşeni yapıyor.

(...) Plan diyor ki, ‘AK Parti grubunda gerilim ve huzursuzluk çıkartılsın.’ Birkaç aydır, ortada makul hiçbir sebep yokken iktidar partisi içinde; özellikle vekillerde bir huzursuzluk olduğu da sır değil. Sorulursa sebebi yok ama bazılarının suratı hep asık! Arktık, köstebekler mi harekete geçti, kunduzlar mı bilinmez.

Plan, ‘Kamuoyundaki desteği kırmak için bilgi destek faaliyetleri icra edilecek’ diyor. Bakın geriye doğru her gün medyada ve o medyayı besleyen kurumların dilinde iktidar partisiyle ilgili sayısız iddia, sayısız suçlama dolaşıyor. İrtica meselesinin gündemden kalkmasının tesadüf olmadığını; bu yeni konsepte göre geriye itildiğini şimdi anlıyoruz.

Plan, ‘AK Parti mensuplarının krize rağmen lüks yaşam içinde yaşadıkları propangandası yapılsın. Halk adamı imajının doğru olmadığı bilgisi yayılsın’ diyor. Bakın 29 Mart seçimlerinin propagandalarına, sadece bunu görürsünüz. ‘Zengin, lüks içinde gezen AKP’liler!’e karşı oy istemeyen muhalefet partisi yoktu. Gazete köşelerinde ‘AKP’nin zenginleri’ yazılarını bulursunuz.

Plan, ‘Okullarda ibadet görüntüleri verilerek, Milli Eğitim Bakanı yıpratılsın’ diyor. 22 Temmuz’dan bugüne kadar üretilen ‘Namaz kılan liseliler, dini program yapan öğrenciler’ başlıklı haberleri sayın, planın nasıl mükemmel işlediğini görürsünüz.. Bugünlerde yayınlanan reklamda söylendiği gibi; tıkır tıkır!

Daha saymayalım. Kimse saf değil, kör değil. Ortada bu kadar açık delil varken gerçeği saptırmak, varsayımların peşinden koşmak artık anlamsızdır.