Murathan Mungan neden dizi yazmıyor?

"O bir seçim. Ben kabullerinden çok retlerin biçimlendirdiği biriyim."

Şair ve yazar Murathan Mungan yeni romanıyla bir süredir gündemde. Hürriyet yazarı Ayşe Arman da Mungan ile buluşup konuşan isimlerden oldu. Bugün köşesinde Munhan'ın yeni kitabından çok yaşamına dair konuları sorgulayan Arman, ilginç bir sorunun da yanıtını aldı. 

Yazı ile bu kadar haşır neşir olan, öyküleri tiyatro oyunu haline getirilen Murathan Mungan neden televizyon için hiç iş yapmadı? Neden dizi yazmıyor? İşte Mungan'ın o soruya verdiği ilginç yanıt:

Ev, roman kahramanız Moottah gibi, sizin için de bir kaçış mı?
- Ben bahçe istiyordum. Yeşil istiyordum, toprakla boğuşmak istiyordum, Avrupa yakasında bahçeli ev alacak halimiz yok, malum. 55 tane kitap yazmak Avrupa yakasında bahçeli ev sahibi etmiyor insanı...

Bir televizyon dizisi yazabilirdiniz...
- O bir seçim. Ben kabullerinden çok retlerin biçimlendirdiği biriyim. İnsanın önce kendine verecek cevabı olmalı. Ben kimseyi tercihleri ve seçimleri nedeniyle yargılamıyorum ama tutum tutarlılığı arıyorum. Her seçim, seni başkalaştırır. Dizi yazmak gibi bir tercihim olmadı. Ki tahmin edersin, pek çok teklif geldi, hâlâ geliyor, milletvekilliği bile geldi, ama bana göre değil bu tür şeyler.