Mümtazer Türköne; Can Ataklı’dan ne isteye?..

Bir zamanlar “Apo’yu yakalayıp, asalım” diyen adam bugün neredeyse, “Öcalan’ı Diyarbakır’a vali yapalım” diyecek…

GAZETECİLER.COM
Mümtazer Türköne
freni patlak tüpgaz kamyoneti gibi…
Nerede, ne zaman kime çarpacağı hiç belli değil…
Bir bakıyorsunuz; Apo’yu okşuyor, “Onu Bodrum’a paşa yapalım” diyerek…
Bir bakıyorsunuz 650 senelik orduya, “bunu lağvedip yenisini kuralım” diye çıkıyor ortalık yere…
Bir bakıyorsunuz Fatih Altaylı’ya sallamış…
Bir gün Deniz Baykal’dan almış hıncını…

Bir süre danışmanlığını yaptığı Tansu Hanım’ın eşi Özer Çiller’in dediği gibi: “Mümtazer ancak bir bakkala danışman olur…”

Yahu hatırlıyorum da; bir zamanlar “Apo’yu yakalayıp, asalım” diyen adam bugün neredeyse, “Öcalan’ı Diyarbakır’a vali yapalım” diyecek…

Yazar mı pervane mi belli değil…
A.B.O.


Bugünkü mönüsünde Can Ataklı var…
Bakın nasıl?..

(...)

Can Ataklı dün köşesinde, kendinden çok emin bir şekilde sivil bir tutuklama dalgası beklediğini söylüyor. Kabileyi gelmekte olan saldırıya karşı uyaran tehlike borusunu çalmak gibi, son zamanlarda bu tür uyarılar arttı. "Sivil darbe", "sivil vesayet" tartışmaları da aslında bu korkuyu yansıtıyordu. Bir şekilde bir yerlerde bir zamanlar darbecilerle iş tutmuş olanlar veya gelen demokrasi dalgasını son mevzilerde savunmaya girişenlerin taktik hamleleri bunlar. Yüksek duvarlar aşılırken birilerinin güçleri yettiğince savaş çığlığı atmaları, "safları sıklaştırın" çağrısı yapmaları normal. Çünkü "kaybedilen mal" çok büyük.

Peki gerçekten sivillere yönelik bir tutuklama dalgası gelecek mi?

Bu korkuyu abartarak dile getirmek bir ön alma çabasından başka bir şey değil. Can Ataklı'nın "AK Partili olmayan herkes tehlikede" demesi gibi. Savunma hattının ne kadar geride oluşturulduğu belli. Başlarda tutuklananların suçu "Atatürk'ü çok sevmek"ti. Sonra "Laikliği inançla koruyanlar" tutuklanmıştı. Şimdi ise "AK Partili olmayanlar" tehlike altında ve her an tutuklanabilirler. Ne ülke değil mi?

 Türköne’nin yazısının tamamını okumak için