Mumcu'nun oğlu nefret edilecek ülkeyi yazdı

Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür Mumcu köşesinde Kemal Türkler'in kızının "bugün ülkemden nefret ettim" cümlesini sahiplendi ve neden söylendiğini yazdı...

GAZETECİLER.COM - Babası Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 günü bombalı bir saldırı sonucu öldürülen Özgür Mumcu, tıpkı kendisi gibi babası katledilen bir kadının, DİSK Başkanı Kemal Türkler'in kızı Nilgün Soydan'ın cümlelerini bugün köşesine taşıdı.

Üstelik Türkler'in katledildiği gün kaçırılıp işkence edilerek öldürülen bir gazeteciyi, Recai Ünal'ı da hatırlatarak...

"O berbat 22 Temmuz 1980 günü Kemal Türkler'in yanı sıra Demokrat gazetesinin 21 yaşındaki muhabiri Recai Ünal da öldürüldü. Otobüs durağından kaçırıldı, işkenceye uğradı ve öldürüldü.

Soyadın nerede?

Katil zanlısı Fransa'ya kaçtı. Ne zaman ki cinayet zamanaşımına girdi, Türkiye'ye döndü. Soyadını değiştirdi ve 1999 seçimlerinde MHP'den milletvekili oldu.
Yakınlarını siyasi cinayetlerde yitirenlere yargının muamelesi bu oldu. Onlar da Meclis'e başvurdu. Meclis'ten araştırma komisyonu kurmasını talep etti. Araştırma komisyonu önergeleri tam dört kere AKP oylarıyla reddedildi. Başbakan da okusun diye cümleyi tekrar edeceğim: Araştırma komisyonu önergeleri tam dört kere AK Parti oylarıyla reddedildi.

Nilgün Soydan sadece babasının öldürülmesini değil, görüp tespit ettiği adamın mahkûm olmamasını da gördü.

Recai Ünal 21 yaşında genç bir ölü. Katil zanlısına yargı bir tek soru bile soramadı, milletimiz de oylarıyla adamı Meclis'e taşıdı.

Bu ülke cinayetler ve katliamlar ülkesidir. Beraat kararından sonra ne dedi Nilgün Soydan: "Ünal Osmanağaoğlu benim babamın katilidir; ben babamın katilini gördüm. Bugün bu ülkeden nefret ettim ve burada doğduğum için üzülüyorum."

Katillerine bunca sahip çıkan bir ülke evet, nefret edilecek bir ülkedir."