Mumcu, İmamın Ordusu yerine ne okuyor?

Radikal gazetesi yazarı Özgür Mumcu, savcının örgütsel döküman saydığı İmamın Ordusu'nu okumadığını açıkladı ve yerine hangi yazarı okuduğunu bakın nasıl anlattı?

GAZETECİLER.COM - Radikal gazetesi yazarı Özgür Mumcu, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın toplatılma kararı alınmasına karşın internette yayımlanan İmamın Ordusu kitabını okumayacağını, "İmam"ın ordusunun  yasaklı olmayan yayınlar takip edilerek de bulunabileceğini yazdı.

Mumcu, Fethullah Gülen'in 1979, 1980 ve 1997'de askere nasıl destek verdiğini gösteren ve Ahmet Şık'ın İmamın Ordusu kitabında da yer alan söyleşilerden alıntı yaparak "‘İmamın ordusu’nu bulmak için Fethullah Gülen okuyunuz" tavsiyesinde bulundu.

İMAMDA ORDU BİTMEZ

İşte Mumcu'nun Radikal gazetesindeki köşesinde yayımlanan İmamda Ordu Bitmez başlıklı yazısından bir bölüm:

"Ben kanunlara saygılı bir vatandaşım. Hâkimin, savcının, polisin ‘okuma’ dediği kitabı zinhar okumam. İnternete de düşse, e-mail olarak da gelse okumam. Kanun, nizam dairesinde hareket ederim, herkese de bunu tavsiye ederim.

Devlet-i Âli’nin okuma dediği kitabı okuyacağıma, makbul eşhasın yasaklanmamış eserlerini okuyup, siz değerli okuyucularla paylaşmayı tercih ederim.

Neticede amaç ‘İmam’ın ordusunu bulmaksa yasaklı olmayan yayınlar takip edilerek de o orduyu bulmak mümkündür kanaatindeyim.

12 EYLÜL VE GÜLEN

Bugün askeri vesayetin en baş düşmanlığına soyunan Gülen’e gönül verenlere bakınca, herhalde 12 Eylül’den sonra Fethullah Gülen askerden desteğini çekmiştir diye düşünüyor insan.

O sebeple 1 Ekim 1980 tarihli Çağ ve Nesil dergisinde Sayın Gülen’in yazdıkları biraz şaşırtıcı. 12 Eylül’ü takip eden günlerde vaziyeti şöyle değerlendirmiş hoşgörünün âlimi:

“Bu, düşmanı kıskıvrak yakalama ve bir zaferdir. İçtimâî bünyenin, haricî bir kısım erâciften temizlenme, arındırılma ve aslına ircâ zaferi. Bu zafer, kendinden ümit edilenleri getirdiği takdirde, Türk’ün zaferler hanesinde en muallâ yeri işgal edecektir.”

Aynı yazıda 12 Eylül cuntasına ise şöyle selam durmuş Sayın Gülen: “Ve işte şimdi, binbir ümit ve sevinç içinde, asırlık bekleyişin tulûu saydığımız, bu son dirilişi, son karakolun varlık ve bekâsına alâmet sayıyor; ümidimizin tükendiği yerde, Hızır gibi imdadımıza yetişen Mehmetçiğe, istihâlelerin son kertesine varabilmesi dileğimizi arz ediyoruz.”


Özgür Mumcu'nun köşesinin tamamını okuyabilirisiniz.