Muhteşem dizi polis kordonunda çekiliyor!

RTÜK'e en çok şikayet edilen ve en çok izlenen dizi ünvanlarına aynı anda sahip olan Muhteşem Yüzyıl dizisi müthiş bir tehdit altında...

GAZETECİLER.COM - Radikal'in sinema sektöründen gelen yazarı Sırrı Süreyya Önder, bugün köşesinde Muhteşem Yüzyıl dizisine yönelik bir destek yazısı kaleme aldı.

"Muhteşem Yüzyıl dizisi üzerine tartışmaları izledim, bir yazıda fikrimi de belirttim. Sinema ve dizi sektöründe çalışmış ve halen çalışan birisi olarak, bu alan üzerine yazı yazmak hep bana sıkıntılı geldi. Övgü ya da yergi fark etmez, diğer meslektaşlarımla haksız olmayan bir zemin üzerinden yürümüş olur diye düşündüm. Çünkü benim yazdığım bir gazete var, onların yok... " diye başladığı yazısında Önder çok ilginç bir takım ipuçlarıyla dizinin çekimi ve oyuncuları hakkında çarpıcı bir de ayrıntıya yer verdi.

"Sorun bu sektörde Meral Okay’ın, yönetmen Durul ve Yağmur Taylan biraderlerin, yapımcı Timur Savcı’nın ve oyuncular başta olmak üzere tüm ekibin yalnız bırakılmalarıdır." diyen Önder, dizinin polis kordonunda çekildiğini, oyuncuların ve özellikle de senarist Meral Okay'ın polis korumasında olduğunu açıkladı.

"Meral Okay, polis korumasında evine gidip geliyor.
Bu ülkenin en başarılı, çalışkan ve dürüst iki yönetmeni, sete başlamadan önce alınan güvenlik önlemlerini kontrol etmek zorunda kalıyorlar.
Bu proje için 1 yıldan beri bekleyen, başka proje kabul etmeyen oyuncular, işsiz kalma ve can güvenliği endişesiyle çalışmak durumundalar.
Set emekçileri bir yandan işlerini yaparken diğer yandan “taş nereden gelecek?” dikkatiyle evlerine bir parça ekmek götürme derdindeler."