MİT'in ajanlık önerdiği Hürriyet yazarı

Reha Muhtar anlatmıştı ya... Benzer bir öneri de MİT'ten Hürriyet yazarına gitmiş. Bakın nasıl bir teklif;

GAZETECİLER.COM - Medyadaki MİT'çi gazeteciler mevzusu giderek dallanıp budaklanıyor. Şimdiye kadar "teklif alıpta reddedenleri" öğrendik...
Ama asıl merak edilen "teklifi kabul edenler" kimler?
Geçtiğimiz hafta Reha Muhtar itiraflarda bulunmuştu.
Kendisine Atina muhabirliği döneminde "ajanlık" teklifi geldiğini, bunu nasıl reddettiğini anlatmıştı.
Benzer bir teklif MİT'ten Hürriyet yazarı Tufan Türenç'e de gitmiş...
Fehmi Koru, Türenç'in 1 Mayıs 2000 tarihinde yazdığı o yazıyı bulup çıkartmış ve köşesinden yayınlamış.
Bakın Türenç olayı nasıl anlatıyor;

"Sanırım 1970 yılı başlarıydı. / Bir gün kapıda görevli hanım, iki konuğum olduğunu bildirdi. İsim sormadım. Gelen bizim sokakta oturan ve MİT'te çalıştığını duyduğum emekli bir albaydı. (...) Emekli albayın yanında 'yardımcım' diye tanıttığı, uzun boylu, son derece şık giyinmiş, yaklaşık 35-40 yaşlarında birisi vardı."

O birisi kendisini "Ben MİT Trakya istihbarat sorumlusuyum" diye tanıttıktan sonra "Senden bize yardımcı olmanı istiyoruz" demiş...

Şimdi gerisini okuyalım: "Ben şaşırdım, ne gibi yardım istediklerini sordum. / Bu yardım, bazı önemli bilgiler gazeteye ulaşır ulaşmaz onlara haber vermek şeklinde olacaktı, bunun karşılığı da doğal olarak ödenecekti."

'Paralı ajanlık' teklifi alan Tufan Türenç adamı nasıl ters yüz ettiğini yıllar sonra bile iyi hatırlıyor. "Kusura bakmayın, ama" demiş, "Bize ulaşan bir haber gazetede yayınlanmadan ben bunu değil size, babama bile söylemem. Zaten bize gizli bir haber de gelmez."