Miroğlu Star gazetesinden merhaba dedi

Bir süre önce olaylı bir şekilde Taraf gazetesinden ayrılan Orhan Miroğlu Star gazetesinde ilk yazısını yazdı

GAZETECİLER.COM - Bir süre önce Taraf gazetesinden olaylı bir şekilde ayrılan ve yazı yazmaya ara veren Orhan Miroğlu, Star gazetesinde ilk yazısını yazdı.

Star'a transferini ilk olarak GAZETECİLER.COM'un duyurduğu Miroğlu, Yüzleşme isimli köşesinde "Tuhaf zamanlardan geçerken" başlıklı ilk yazısında Star gazetesinde gelme nedenini şöyle açıkladı: "Star'a yazacağım, çünkü Tuhaf Zamanlar'ın içinden geçtiğimiz bir dönemde susmak ve köşeye çekilmek olmazdı."

İşte Miroğlu'nun ilk yazısından çarpıcı bir bölüm:

ERGENEKON DÖNEMİ DEMOKRATLIĞI SONA ERİYOR

Beş yıl önce Taraf'a yazarken Türkiye çok farklı, ama kimsenin de sonucunu kolayca kestiremeyeceği bir süreçten geçiyordu. Kendimle ciddi bir yüzleşme yaşadım diyebilirim. Sonuçta siyasete sırtımı dönüp, Taraf'ı tercih ettim. İyi ki de etmişim. Yazarlık serüvenimin en kıymetli yılları Taraf'ta geçti.

Ama sanırım Taraf'ın yayına başladığı dönemle şimdi içinde bulunduğumuz dönem epey farklı.

'Ergenekon dönemi demokratlığı' dediğim bu dönem, bütün sonuçlarıyla beraber galiba sona eriyor.

Ergenekon karşıtlığı üzerinden siyaset yapmak ve yazı yazmak, gazetecilik yapmak sürdürülebilir bir şey olmadığı gibi gerekli bir şey de değil.

Aynı şekilde Ergenekon savunuculuğu üzerinden yaratılan düşünsel ve siyasal alanlar da artık savunulamayacak haldedir.

Bahanelere sığınmaya gerek yok bence, bu alanlarda bulunan herkesin ciddi bir yüzleşme yaşaması kaçınılmaz hale geldi. (...)


Miroğlu'nun yazısının tamamını okuyabilirsiniz.