Miroğlu 'aşüfte'nin detaylarını yazdı

Taraf yazarı Orhan Miroğlu, o toplantıda neler yaşandığını bugün köşesinden anlattı.

GAZETECİLER.COM - TRT Müdürü İbrahim Şahin'in Rojin için "aşüfte" dediği o toplantıda neler yaşandı?
Şahin o sözleri söylerken toplantıda "kadın" var mıydı?
Orhan Miroğlu "aşüfte krizinin" tüm detaylarını aktardı.

Miroğlu o gün TRT Müdürü Şahin'e üç soru yöneltmiş. İlk sorusu Mardin yöresindeki Arapların kendi dillerinde yayın isteğine yönelik... İkinci soru özürlülerle ilgili yayın politikası, üçüncüsü ise TRT Şeş'le ilgili...

TOPLANTIDA KADIN VARDI

Şahin iki soruyu yanıtladıktan sonra üçüncüye geçiyor. Sonrasını Orhan Miroğlu'ndan okuyalım:

"Son soruya cevap verirken nasıl oldu anlayamadım, Kürt sanatçılarla kurum arasındaki ilişkileri anlatmaya başladı ve o arada da sözü Rojin'e getirdi. Etrafına bakınıp, "Burada kadın var mı" diye sordu önce.
Salonda kadın dinleyici yoktu.
Ama TRT görevlisi kadınlar vardı. Bunlardan biri de İbrahim Bey'in arkasına düşen kapının sol tarafına oturmuştu. İbrahim Bey onu görmedi, keşke görseydi. Belki Rojin'e aşüfte demeyecek ve toplantı bu tatsızlık içinde bitmeyecekti.

ROJİN PSİKOPAT

Konuşmasını bitirince, "Rojin aşüfte değil bir Kürt sanatçısı, bu söz bu toplantıya da, size de yakışmadı" dedim. Belki böyle bir tepki beklemiyordu, ama itirazımı da önemsemeden, "Kusura bakmayın Orhan Bey, benim üslûbum böyle" dedi ve Rojin'in kurumla yaşadığı sıkıntıları anlatmaya başladı. "Rojin bir psikopat" diyerek sözünü bitirdi.

ÖZÜRE HİLE KARIŞTIRDI

İbrahim Bey, Rojin'den ve kamuoyundan özür diledi. Ama inanmadığı ve belki de zorlanarak özür dilediği, yaptığı açıklamalardan belli. Tahrik edildiğini iddia ediyor. Ama tek kelimeyle ayıp ediyor. Ondan bir ricada bulunmak istiyorum.
TRT bu toplantıyı kayda almıştır muhakkak. Bu toplantının kayıtları sonuçta devlet sırrı değil. Kamuoyunun bilgi edinme hakkının gereği olarak TRT basına verir bu kayıtları ve herkes gerçeği öğrenir. Kaldı ki tahrik edildiğinde İbrahim Bey'in aklına bir Kürt sanatçısı bulup ona hakaret etmek mi geliyor? Özür, erdemli bir davranıştır, İbrahim Bey'i tebrik ediyorum. Ama özre hile karıştırmaya çalıştığı için de kınıyorum.