Mine Kırıkkanat, Kuzu'yla kavga etti

Gecenin en sert yumurta polemiği Habertürk ekranlarında yaşandı. AKP'li Burhan Kuzu ile Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat birbirine girdi...

GAZETECİLER.COM
Öğrenci eylemlerinin yol açtığı polemikler bitmek bilmiyor. Habertürk ekranları gecenin en hararetli yumurta tartışmasına sahne oldu.

68' kuşağının tartışıldığı programda AKP'li Burhan Kuzu ile Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat canlı yayında birbirine girdi. Burhan Kuzu 68'li aydınların öprencilerini desteklemesini eleştirirken, 'gençlere yanlış akıl veriyorsunuz, o kadar dayak yediniz yine de aklınız başınıza gelmedi' dedi. Kuzu'nun stüdyoda gülüşmelere neden olan esprili ifadeleri Mine Kırıkkanat'ın yayına bağlanmasıyla yerini gergin bir tartışmaya bıraktı.

Burhan Kuzu'ya ateş püsküren Kırıkkanat öğrenci eylemlerini desteklemek gerektiğini söyledi. Burhan Kuzu'nun 68' kuşağı için söylediklerini kınayan Cumhuriyet yazarı, 'ben 68'li yıllarda bir lise öğrencisiydim, o kuşağa ve yaşananlara tanık olmaktan da gurur duyuyorum' dedi. 

Karşılıklı atışmalara dönüşen tartışmada hakaretler, suçlamalar havada uçuştu. Kuzu, Cumhuriyet yazarını gençlik eylemlerinden hükümeti devirecek bir darbe beklnetisi içinde olmakla suçladı. Kırıkkanat ise Kuzu'yu cehaletle, 'sistemin paralı adamı' olmakla itham etti. Kuzu ise, Kırıkkanat yayından ayrıldıktan sonra Cumhuriyet yazarına 'holdinglerin özel üniversitelerin paralı adamı' olduğunu ima eden ifadelerle cevap verdi.

İşte o anlar: