Mine Kırıkkanat Kürt olsaydı ne isterdi?

Habertürk ekranları gecenin en hararetli tartışmasına sahne olurken, Mine Kırıkkanat'ınsert çıkışları stüdyoyu salladı...

GAZETECİLER.COM
Zafer Arapkirli
'inin Habertürk ekranlarında modere ettiği Türkiye'nin Nabzı gecenin en hararetli tartışmasına sahne oldu. Kürt sorununda Şemdinli ve Çukurca'daki saldırılarla gelinen süreci yorumlayan Mine Kırıkkanat ve Salih Tuna, Kadri Gürsel, Amberin zaman ve Yavuz Semerci'nin katıldığı programa Kırıkkanat'ın çıkışları damga vurdu.

KIRIKKANAT'TAN HÜKÜMETE ŞEMDİNLİ SUÇLAMASI

Hükümet cephesinden Şemdinli'deki çatışmalarla ilgili yapılan açıklamaları eleştiren Mine Kırıkkanat resmi açıklamaların gerçeği içermediğini söyledi. Sert ifadeler kullanan Mine Kırıkkanat "Hükümette gelen açıklamalarda orada 200 PKK'lı var diyor. Eğer orada 200 PKK'lı varsa ve bütün mezralar köyleri duvarları yıkacak top atışılarıyla 20 günden beri savaşılıyorsa bu işte kime güvenilir? Bu söz güvenilir değil. Ya orada 200 PKK'lı yok ya da 200 PKK'lı senin tanklarınla toplarınla başa çıkıyor ve sen bu sözlerinle komik oluyorsun." dedi.

KÜRT SORUNU ARTIK ABD'NİN, İSRAİL'İN, İNGİLTERE'NİN DE SORUNUDUR

Amberin Zaman
Kürt sorununun Suriye'deki gelişmelerle birlikte artık bölgesel bir karakter kazandığını söyledi. "Artık biz bu sorunu kendi aramızda çözeriz, yeni anayasa ile hallederiz deme şansınız yok. O tren kalktı artık..." diyen Zaman'a Salih Tuna'dan çarpıcı bir destek geldi. "Kürt sorunu artık Türkiye'nin sınırları içinde bir sorun değildir. Artık ABD'nin de bir Kürt sorunu vardır. İSrail'in de , İngiltere'nin de bir kürt dorunu vardır. Bu sorun artık Türkiye'nin bir sorunu olmaktan çıkmıştır." diyen Salih Tuna PKK'nın son dönemdeki eylemlerini bölgesel dış konjüktür üzerinden açıkladı.

"DENKLEMDE SURİYE YA DA İRAN OLMASA DA PKK VURABİLİRDİ"

Habertürk yazarı Yavuz Semerci ise Suriye'deki gelişmeler olmasa da Türkiye'nin Kürt sorununda aynı manzara ile karşı karşıya olacağını söylerken "PKK'nın son dönemdeki saldırılarını sadece iran'la Suriye ile okuyamayız" dedi. Semerci "Sanıyoruz ki biz bir avuç eşkiya,İran'dan destekliyor... Elbette desrekliyor. Suriye destekliyor... Elbette destekliyor. Desteklemeselerdi lmayacak mıydı? 75 yıl önce olan şey bugün tekrarlanıyorsa bizim artık dilimizi değiştirmemiz şazım." dedi.

"BEN KÜRT OLSAM BEN DE DEVLET İSTEYEBİLİRDİM"

Mine Kırıkkanat
da Kürt sorununun artık bölgeselleştiğine vurgu yaparken Kürt halkının Ortadoğudaki konumuna dair iddialı ifade kullandı.

 "Orada 30 milyonluk bir halk var. Ve ben onları kesinlikle... 30 milyonluk bir halk eğer devlet olmak,
bağımsız bir bir ülke sahibi olmak istiyorsa, üstelik 5 bin yıldır oradalar. Kürt olsam belki ben de isterdim. Bu artık sınırları aşmıştır. Sen Fransa gibi sorunlarını çözmek istiyorsan Kuzey Irak'a götürdüğün refahı buradaki Kürtlere götürecektin. Şimdi dönüp de ben "