Milliyet

Aslında "günün muhabiri"ni seçecektik ama Milliyet'in ilk sayfasını görünce Milliyet yazıişlerini buraya taşımayı uygun gördük.

GAZETECİLER.COM - Bu köşede her gün medyada öne çıkan, gündemi değiştiren muhabirleri seçiyoruz.  Ama bugün Milliyet'in ilk sayfasını görünce hem tasarım açısından hem de yazıişlerinin kararı nedeniyle günün muhabiri yerine günün gazetesini belirlemeyi tercih ettik.

Küçük ayrıntılar ile zenginleştirlmiş bir 8 Mart sayısı olmuş bugünkü Milliyet. Sürmanşetteki Adil Gür'ün araştırmasının sonuçları "Bir daha doğsam kadın olmak istemem" başlığı ile haberleştirilmiş. Altına da grafik olarak dikkat çeken, yara bandı ile sayfaya tutturulmuş bir not eklenmiş, Kadına Şiddet'e ilişkin rakamlar verilmiş.

Sayfada üç tane daha yara bandı ve not var: Gidecek yerim ve param yok, Sözlü Şiddet Kadının Kabusu ve Ben de döverim başlıklarıyla sürmanşetteki haber bütün bir sayfaya yayılmış. Okur birinci sayfanın neresine baksa kadına şiddet ile ilgili bu araştırmanın sonuçlarını görüyor yani...

Biz de bugün günün gazetesi olarak Milliyet'i seçtik.