Milliyet yazarlarıyla ilgili şok sözler

Köşelerinde ölümü bekliyorlar dedi... Hepsi vasat dedi... Hasan Cemal de vasatı en iyi yazan dedi...

GAZETECİLER.COM - Milliyet gazetesinin satışıyla ilgili şoke eden yorum Serdar Turgut'tan geldi.
Milliyet'teki yazarları yerin dibine soktu.
Yazar kadrosundakiler için "vasat megalomanlardan oluşan zombiler ordusu"
yorumunda bulundu.
Bunlara örnek olarak da Hasan Cemal'in adını verdi.
Dahası da var...
Yeni patronlara yaptığı tavsiye akıl alacak gibi değil.
Önerisi Milliyet'teki yazarların kovulması oldu...

İşte Serdar Turgut'un yazısından bölümler:

VASATI EN İYİ YAZAN YAZAR

Milliyet Gazetesi'nin sorunlarını iyi anlamak için bazı yazarlarını incelemek yetebilir. Alın Hasan Cemal'i. Şimdi ona her fırsatta yükleniyorsun diyeceksiniz ama onu sadece bir ekolün tipik temsilcisi olduğu için veriyorum. Hasan Cemal bugün Türkiye'de vasatı en iyi yazan; cümleleriyle, düşünce sistematiği ile vasatı en iyi tutturan ve sadece vasatı yazabildiği için hayret edilecek bir şekilde iyi yazar sayılabilen bir kişidir. Milliyet ona yakışıyor o da Milliyet'e.

HEPSİ VASAT BAŞYAZAR GİBİ

Aslında Milliyet'in tüm yazarları bir başyazar olacak düzeydedirler. Bir başyazarda olması gereken bütün özellikler Milliyet yazarlarında bolca var, hiçbir yazıda akılda kalacak tek cümle bile etmeden, vasatın içgüdüsüne hitap ederek yazma yeteneği... Herhangi bir konu hakkında insanın aklına ilk gelen sıradan fikrin dışında fikre sahip olmamak gibi bir başyazara özgü özellikler her Milliyet yazarında bolca var.

KÖŞELERİNDE ÖLÜMÜ BEKLİYORLAR

Bu kriterleri tutturduğunuzda Milliyet'te hiç göze batmadan yazabilir ve bir köşede unutulursunuz ve hangisi önce gelirse diye ya kendi ölümünüzü ya da gazetenin ölümünü beklemeye başlarsınız. Bugünün Milliyet'inde sadece vasatı iyi tutturdu diye köşelerinde unutulan çok sayıda insan var (birkaç istisna kuralı bozmuyor); ülkede vasat da yaygınlaştıkça bazıları büyük düşünür olarak da algılanabiliyor (Hasan Cemal'in şansı bundan ibarettir).

YENİ PATRONLARA TAVSİYE

Serdar Turgut, gazeteyi bu vasat yazarların ölümün eşiğine getirdiğini bunu da "biz ciddi gazeteyiz" kisvesinin arkasına sakladıklarını belirttikten sonra yeni patronlara şöyle seslendi:

"Aman yeni patronaj bu sözlere kanmasın. Yoksa o kadar para karşılığında sadece kendi ölümüne mutlu bir şekilde hazırlanan, o sonu çoktan kabul etmiş bir sürü ciddi ve vasatın temsilcisini devralmış olacaklar ve ellerinde vasat megalomanlardan oluşan bir zombiler ordusundan ibaret bir baş derdi oluşum kalacak."

İŞTEN AT TAVSİYESİ

Gazetede yıllardır köşelerinde unutulmuş vasatların her biri gazeteyi kendilerinin daha iyi yöneteceğini düşünür ve ayak oyunlarında da birer uzmandırlar. Bunlardan bir an önce kurtulunmalı ve özellikle yazarlardaki hızlı değişimle piyasaya "Biz değişiyoruz" sinyali acilen verilmelidir.