Milliyet yazarı sordu: Facebook hesabını mı seviyorsun Türkiye'yi mi?

Milliyet yazarı Özay Şendir, Facebook’ta en büyük 9. ülkenin Türkiye, Twitter'ın toplam kullanıcı sayısının yaklaşık yüzde 10’unu yine Türklerin oluşturduğuna dikkat çekti.

Türkiye-ABD arasındaki gerilim nedeni ile alınan boykot kararı sonrası bazıları telefonlarını kırdı bazıları dolar yaktı...

Milliyet yazarı Özay Şendir, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya mecralarının ABD'nin ekonomisinde büyük etkisi olduğunu belirtti ve bunun üzerinden atılacak adımın daha ağır bir yaptırım olacağını söyledi. Şendir, "Bu hesaplar aynı gün kapatılsa ABD borsası teknoloji şirketleri endeksi çöker, büyük bir ekonomik sıkıntı çıkar.Sağda solda, telefon kırmak ya da elçilik binasını kurşunlamaktan çok daha ağır bir yaptırım olur bu.Devir, Türkiye’yi duygumuzla değil aklımızla sevme devri..." dedi.

FACEBOOK HESABINI MI SEVİYORSUN TÜRKİYE’Yİ Mİ?

Facebook, ABD’li bir üye üzerinden 25,91, Avrupa’daki bir üye üzerinden 8.76 ve dünyanın geri kalanındaki her bir üye üzerinden de 1,91 dolar gelir elde ediyor.

Temmuz’da üye sayısındaki büyüme hızı yavaşladığı  için hisse senetleri yüzde 20 düştü, şirketin piyasa değeri 123 milyar dolar azaldı.

Türkiye’de 51 milyon Facebook ve  33 milyon Instangram ve 29,5 milyon Twitter kullanıcısı var.

Facebook’ta en büyük 9. ülke Türkiye. Twitter toplam kullanıcı sayısının yaklaşık yüzde 10’unu yine Türkler oluşturuyor.

Olmaz ama bu hesaplar aynı gün kapatılsa ABD borsası teknoloji şirketleri endeksi çöker, büyük bir ekonomik sıkıntı çıkar.

Sağda solda, telefon kırmak ya da elçilik binasını kurşunlamaktan çok daha ağır bir yaptırım olur bu.

Devir, Türkiye’yi duygumuzla değil aklımızla sevme devri...

Habertürk'e 2 bomba transfer birden! Habertürk'ten yeni bir bomba daha! TV100’de Kübra Par bombası