Milliyet yazarı, Sabah'tan özür diledi!

Milliyet yazarı Mehveş Evin bugünkü yazısında Sabah Gazetesi'nden özür diledi... İşte o yazı ve nedeni...

Milliyet yazarı Mehveş Evin, Sabah Gazetesi'ne yönelttiği eleştiriden dolayı özür diledi. Sabah'ın başlığını yanlış anlayarak eleştiri konusu yapan Evin, bugün hatasını düzeltti:

SABAH’TAN ÖZÜR VE BİR UYARI

- “Cem Garipoğlu’na müebbet davasıyla ilgili, Milliyet Cadde’ye yazdığım yazıda mühim bir hata yaptım. Sabah’ta, “Münevver’in eski sevgilisine müebbet” başlığıyla verilen haberi sert bir dille eleştirdim.

-  Ancak söz konusu haberde “Münevver’in eski sevgilisi” Garipoğlu değil, kurbanın “eski sevgilisi olduğu iddia edilen” Alp Arslan’mış. Ne tesadüftür ki Arslan, aynı günlerde “kasten adam öldürme” suçuyla yargılanmış.

- Garipoğlu davasıyla ilgili, aynı tarihlere rastlayan tüm haberleri tararken yaptığım dikkatsizlik için meslektaşlarıma kocaman bir özür borçluyum. Bir internet sitesi, Garipoğlu haberini aynen bu başlıkla vermiş, ben de kaynağını ararken Sabah’taki o başlığı görüp aldanmışım.

-  Buna rağmen, aynı haberle ilgili itirazlarım var. “Karabulut’un sevgilisi olduğu iddia edilen kişi” nasıl oluyor da başlıkta “Münevver’in sevgilisi” oluveriyor? Kaldı ki maktule, babamızın kızı mı ki ismini bu kadar kolaylıkla kullanıyoruz?

-  Sabah’a bir uyarım daha olacak: “Münevver’in eski sevgilisi” haberinde dahi kullandığınız “Münevver cinayetinden şok görüntüler” başlıklı foto galerinizi internet sitesinden derhal kaldırın! (http://www.sabah.com.tr/fotohaber/gundem/munevver_cinayetinden_sok_goruntuler?albumId=22498)

-  “Münevver” diye ilk ismiyle anmakta beis görmediğiniz o genç kız, vahşice öldürüldü. Sonra kopya cinayetler de işlendi. Kanlı giysiler dahil, olay yeri inceleme ekiplerinin çektiği fotoğrafları hâlâ yayında tutmanız, linki “Münevver’in eski sevgilisi” haberine eklemeniz, çok vahim.
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor