Milliyet yazarı kopya hikayesi ile ne anlattı?

Milliyet yazarı Güneri Cıvaoğlu bugün köşesinde kendi üniversite yıllarından bir kopya hikayesi anlattı. İşte o hikaye ile ima edilenler...

Milliyet yazarı Güneri Cıvaoğlu bugün köşesinde kendi üniversite yıllarından bir kopya hikayesi anlattı. Kopya hikayesinde üç çarpıcı isim var. Biri kopyayı çeken Güneri Cıvaoğlu'nun kendisi. Diğeri kopya çekilen sınavdaki gözetmen... Ki kendisi sonra çok ünlü bir gazeteci olacak olan Uğur Mumcu... Üçüncü isim ise bugünlerde medyanın ve siyasetin gündemindeki bir isim: "Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu".

"Medyanın bir kesiminde Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu için "ret cephesi" açıldı." diyen Cıvaoğlu, "Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile yaptığı iddia edilen bir telefon konuşması o "ret cephesi" tarafından "karar temayülü açıklamak" olarak yorumlanmakta. Fulya Kantarcıoğlu bu yoruma karşı gereken izahı yaptı. Samimi olduğuna inanıyorum. Çünkü... Onun karakterini bilirim. Anlatayım." diyor ve şöyle anlatıyor o kopya hikayesini:

"Ankara Hukuk Fakültesi'nde aynı sınıftaydık. Fakültenin en çalışkan ve düzgün öğrencilerinden biriydi. Kendi çizgisinde bir arkadaşı daha vardı. Yanlış hatırlamıyorsam yıllar sonra Doğan Avcıoğlu'yla evlenmişti. Sınavlarda yan yana otururlardı. Ben de bir yandan gazetecilik yapıp öte yandan hukuk okuduğum için derslere giremezdim. Not tutamazdım. Bir aylık izin alır sınavlara o kısa sürede hazırlanmaya çalışırdım. Uykusuzluk hapları alıp hemen her gece sabahlardım.

Bu durumda bir de sistem geliştirmiştim. Onların arkasındaki sırada oturur kâğıda yazdıklarını okuyup kendi kâğıdıma ifadeleri değiştirerek yansıtırdım.
Fakat, Fulya sanırım durumu anlamıştı. Vücuduyla kâğıdını perdelemeye başlamıştı. Gene de biraz sağa kayarak bu engellemeyi aşıyordum.
Bu kez koluyla da yazdıklarını örtüyordu. Amfideki görevli asistanlar arkadaşımdı.

Örneğin Uğur Mumcu...

Artık arkadan ayağa kalkıp, öne eğilerek kâğıdını okumaya çalıştığımın farkına varınca Fulya'nın öfkelendiğini iyi hatırlıyorum."


Cıvaoğlu'nun yazdığı kopya hikayesinin tamamını ve Kantarcıoğlu ile ilgili yorumunu okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları