Milliyet yazarı ABD'de olmaktan mutlu değil!

Milliyet gazetesinde köşe yazan Kadri Gürsel, bugün köşesinde ABD'de bulunma nedenini yazdı ama burada olduğum için hiç mutlu değilim diye ekledi.

GAZETECİLER.COM - Milliyet yazarı Kadri Gürsel, önce 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla Türkiye'de düzenlecek olan etkinlikleri anlattı köşesinde, sonra da ABD'de olduğu için etkinliklere katılamayacağını yazdı.

Bu arada iktidara yakın gazetecilere de çakmayı ihmal etmeyen Gürsel, ABD'de bulunma gerekçesini anlatırken de oldukça eleştirel bir tutum içindeydi.

İşte Milliyet yazarının bugünkü köşesinden çarpıcı bir bölüm:

Benim şu anda yarınki “basın özgürlüğü Kongresi”ne katılmak için İstanbul’da olmam lazımdı. Ama Washington’dayım. Buradaki mevcudiyet nedenim ise aynı: Dünya Basın özgürlüğü Günü.

ABD bu yıl UNESCO’nun “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” kutlamalarına ilk kez ev sahipliği yapıyor. Ben de bu münasebetle ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından organize edilen bir program çerçevesinde davetli olarak Amerikan başkentindeyim.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın “bazı ülkeler”den birer gazeteciyi davet edeceği ve Türkiye’de davetin bana yapıldığı söylendi.

Bunda şaşılacak bir şey yok. Her fırsatta bu köşede ve sair mecrada basın özgürlüğü alanındaki kötü gidişin Türk demokrasisini oksijensiz bıraktığını, buna karşılık halkın siyasi tercihlerinin adil ve demokratik tezahüründe basın özgürlüğünün hayati bir role sahip bulunduğunu yazıyor ve söylüyorum.

Bunları yazmayan ve söylemeyen biri olduğum halde davet edilseydim tuhafıma giderdi. Ya da “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” daveti, beyni ve midesi iktidara yapışık gazetecilerden birine yapılsaydı aynı şekilde tuhaf karşılardım.

“Türkiye’den gelen gazeteci” olarak burada olmaktan dolayı şahsım adına mutluyum. Ama Türkiye’den bir gazetecinin bu programa çağrılmasından ötürü ülkem adına hiç de mutlu değilim.

Kadri Gürsel'in yazısının tamamını okuyabilrisiniz.