Milliyet yazarı 25 yıldır yaşadığı sorunu yazdı

"Meğer başıma bayağı bir dert açtığımın farkında değilmişim."

GAZETECİLER.COM - Meral Tamer bugün köşesinde kendisinin de çok çektiği bir soruna dikkat çekti. Anayasa Mahkemesinin çocuğuna kendi soyadını vermek isteyen boşanmış bir annenin talebini onaylaması ile ilgili yazan Tamer,  "Eşimden boşandığımda kendimi çok ünlü zannediyor (25 yıl önce) olmalıyım ki, gazetedeki köşemde kızlık soyadım olan Artun'a geçiş yapmak yerine Meral Tamer olmaya devam ettim." dedi ve şöyle devam etti:

"Meğer başıma bayağı bir dert açtığımın farkında değilmişim.

Nüfus kağıdımda da, pasaportumda da Meral Artun'a dönüş olduğu için hangi iş seyahatine gitsem, evraklar Meral Tamer olarak düzenlendiği için havaalanında sorun çıkar; toplantı yurt dışındaysa benim için çıkartılan yaka kartıyla pasaportumdaki soyadı farklı olduğu için güvenlik nedeniyle içeri sokmamaya kalkarlar. Adıma bir kredi kartı gelir; yine Tamer soyadıyla, oysa banka hesabım Artun'a dönmüqtür, işlem yapamam!

Sekreterim her seferinde karşı tarafa asıl soyadımın Artun olduğunu hatırlatsa da, beyinlere Meral Tamer olarak yerleştiğim için mutlaka bir yerde hata yapılır.

Yıllarca ne çektim bu soyadı kargaşasından... Bir aralar artık geçerli olmayan evlilik cüzdanımı yanımda taşır olmuştum, 2 soyadının da bana ait olduğunu kanıtlamak için.

Bu arada günlerden bir gün "Ben ne halt ettim de tek evlat olarak babamın soyadını devam ettirmedim" diye ağır bir pişmanlık duygusu çöktü üzerime. Üstelik Meral Artun'a dönseydim alfabetik listelerde şimdi olduğ gibi en sonlarda kalmaktan da kurtulurdum! (Örnek: Bizim internet sitesinde bile yazarlarda en sonlardayım) Artık sar sarabildiğin kadar...

Sonra günlerden bir gün soyadlarımızın aynı olmasının (görünmesinin) Doğa için ne kadar önemli olduğunu fark ettim ve çektiğim bütün sıkıntıları bir anda unutuverdim. Çocuk annesinin yanında kalıyorsa, annesinin soyadını taşımalı; aksi halde kendini yeterince güvencede hissetmiyor. Doğa 32 yaşında, demin telefonda sordum, "Hala aynı fikirdeyim" diyor."

Tamer'in yazısının devamını okuyabilirsiniz.