Milliyet ve Radikal yazarları aynı mektubu yayınladı

Devrimci Karargah davası çok yazarı gündeminde değil ama konuyla ilgilenen yazarlar ısrarlı eleştirilerini sürdürüyor.

GAZETECİLER.COM - Milliyet gazetesi yazarı Nuray Mert ve Radikal yazarı Oral Çalışlar bugün köşelerinde bir mektup yayınlamayı tercih ettiler. İşin ilginç yanı iki yazarın da aynı ismin kaleme aldığı bir mektuba köşelerinde yer vermesiydi.

Devrimci Karargah davası kapsamında tutuklanan Sosyalist Devrim Partisi Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın kaleme aldığı ve dava ile ilgili hukuksuzlukları dile getiren mektubuna yer veren iki yazar aynı mektubu yayınlamadıkları için pişti olmadılar ama aynı konuları yazarak mağdur olduğunu ileri sürenlerin sesine destek verdiler.

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER ENGİZİSYONA DÖNÜŞTÜ

Nuray Mert "Özel yetkili mahkemeler yeni DGM'ler, hatta yeni engizisyonlar halini almış vaziyette. Tutuklu yargılamalar, mahkûm olmadan cezalandırılma yöntemi olarak işliyor" dediği yazısında "yargının nasıl işlediğine dair bir fikir vermek üzere, bugün bana ve birçok basın mensubu arkadaşımıza gönderilen bir mağduriyet mektubunu sizinle paylaşmak istiyorum" dedi.

MAHKEME SANIKLARIN SESİNİ DUYMADI

Oral Çalışlar ise olaylar çıkan ve mahkeme heyetinin tutuklu sanıkları dinlemediği duruşmayla ilgili olarak "Sesini duyuramayan sanıkların sesinin kamuoyuna ulaşması için SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın duruşma yapılmadan birkaç gün önce yolladığı mektubu sizinle paylaşmak istiyorum" cümlelerini kullandı.

Milliyet yazarı Nuray Mert'in yazısının tamamını ; Radikal yazarı Oral Çalışlar'ın köşesini ise okuyabilirsiniz.