Milli Gazete'de bir ayrılık daha!

Çok dokunaklı, çok anlamlı ya da sitem dolu bir yazı kaleme almanın ne bir anlamı, ne de bir hükmü var. Bugün burada cereyan ve tahakkuk eden tek hakikat, vadenin dolduğu, veda zamanın geldiğidir.

Milli Gazete Düşünce Sayfası Yazarı Hüseyin Akın'ın ardından, aynı sayfa yazarlarından Osman Toprak da veda yazısı kaleme aldı. 
 
İşte Osman Toprak'ın Vade ve Veda başlıklı yazısından çarpıcı bir bölüm: 

mür kavramı bütün yaratılmışlar için en temel kavramdır. Doğum ile ölüm arasındaki çizgiye ömür denir. Beş yılı aşkın bir zamandır bu sayfalarda dünyayı görmeye, anlamaya, yaşamaya ve yazmaya çalıştık. Allah ömür verdiği müddetçe yine aynı biçimde hayatımızı idame ettireceğiz.

"Ömür doldu" kavramı aynı zamanda vadenin bittiğini, veda zamanın geldiğini işaret eder. Vade, belirlenmiş, tayin edilmiş sürenin bitmesi demektir. Veda bu geçen ve biten zamanın hatıralarının hafızalarda son kez tekrarlanması ve depolanmasıdır.

Her canlı için mukadder olan şimdi bizim için de tahakkuk ediyor. Tabiatıyla Allah'ın kanunlarının, sünnetinin hiç değişmeden canlılarda hüküm sürdüğünü görmek inancımızı bir kat daha arttırıyor.

Çok dokunaklı, çok anlamlı ya da sitem dolu bir yazı kaleme almanın ne bir anlamı, ne de bir hükmü var. Bugün burada cereyan ve tahakkuk eden tek hakikat, vadenin dolduğu, veda zamanın geldiğidir. Ne boyumdan büyük laflar etmek isterim ne de çiğnenmeye, hakarete maruz kalacak bir üslup.

Mücadelenin, cedel kökünden geldiğini bildiğim için, insana yakışanın cihad kökünden gelen mücahede olduğuna inandım. Cehdin ve gayretin mükâfatı Allah'a aittir. Cedel ve mücadele ise ancak bu dünyada birtakım muarızalar doğmasına vesile olmaktadır.

Sevdiğim bir türküde, "Ayrılık her aşkın kaderinde var" diyor. Kadere iman, inancımızın en temel ilkesidir.

Bir de Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri, "Görelim Mevla neyler, Neylerse güzel eyler" buyuruyor.

Gazetemden de, editörümden de teşvik ve iyilikten başka bir şey görmedim. Hak bahsinde inşallah inkâr değil, ödeme yolunu tutanlardan olurum.

İnkâr edersem hem nankör, hem münkir olurum.

İnandığım tek siyasi hakikat, bu toprakların İslâm'ın vatanı olduğudur.

Bizim dünyadaki görevimiz de bu inancımızı sarsılmaz bir iman haline getirmek ve bunu amel safhasına yükseltmektir."