MHP'yi tasfiye etmek isteyen Ruşen Çakır mı?

Bahçeli, MHP'yi tasfiye etmek isteyenler olduğunu söyledi. Bu sözü Ruşen Çakır üstüne alındı.

GAZETECİLER.COM - MHP Lideri Devlet Bahçeli, medyanın bir kısmına ambargolu kahvaltılı basın toplantısında çarpıcı bir iddia ortaya attı. MHP'nin bazı güçler tarafından tasfiye edilmek istendiğini söyledi. 
Tasfiye planını da iki aşamalı olarak niteledi. 
Referandum öncesi MHP'nin evet demesi için psikolojik harekat yapıldığını, referandum sonrasında ise sonuçların MHP'nin yenilgisi olarak sunulduğunu, ilk seçimlerde MHP'nin yüzde 10 barajını aşamayacağı şeklinde propaganda yapıldığını söyledi.

BUNU İLK O SÖYLEMİŞTİ

Devlet Bahçeli, bu tasfiye planı içinde bazı gazetecilerinde yer aldığı suçlamasında bulununca NTV yorumcusu Ruşen Çakır, sözü üzerine alındı.

Bugünkü yazısında "Bildiğim kadarıyla referandum akşamı, sonuçların belirginleşmeye başlamasıyla birlikte MHP’nin ciddi bir kayıp içinde göründüğünü ilk olarak ben, NTV’de dile getirdim. Dolayısıyla dün Bahçeli’nin suçladığı gazeteciler arasında yer alma ihtimalim hayli yüksek" diye yazdı.

Ardından da bu iddiaya yanıt verdi.

ART NİYETİM YOK!

Ruşen Çakır, "Öncelikle bu değerlendirmeyi hiçbir artniyet taşımadan yaptığımın altını çizmek isterim. (...) MHP’liler ve ülkücüler benim solcu olduğumu bilirler, ben de saklamam. Biraz da kişisel durumum nedeniyle ülkücü hareket üzerine yazıp çizerken objektif olmaya normalin ötesinde özen gösterdiğimi de itiraf ederim. Diğer bir deyişle MHP’yi (ya da başka herhangi bir siyasi grup veya partiyi, cemaati vb.) zor duruma düşürmek için bahane kollayan bir gazeteci olmadım, olmaya da niyetim yok." dedi.

Ruşen Çakır'ın yazısının devamı için tıklayın
İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları