'MGK'da Çevik Bir olsa Başbakan neler imzalarmış neler!'

Başbakan'ın sert suçlamalarına köşesinden aynı sertlikte bir yanıt veren Mehmet Baransu "karşısında Karadayı, Çevik Bir olsa Başbakan neler imzalarmış neler." dedi...

GAZETECİLER.COM
Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu Başbakan Erdoğan'ın suçlamalarına Twitter'dan sonra köşesinde de yanıt verdi. "Vatan hainliği" suçlamasına ateş püsküren Baransu Başbakan'ı hayli kızdıracak ifadelere imza attı.

ERDOĞAN VE AKP'NİN DAMARINA BASTI!

Taraf'ın yayınladığı MGK belgelerini ortaya çıkardığı resmi yorumlayan Baransu, AKP'nin Erbakan kadar bile direnmediğini ve askerlerin en zayıf olduğu MGK toplantısında Gülen'i bitirme planına imza attığını söyledi. "Karşısında Karadayı, Çevik Bir gibi komutanlar olsa Başbakan neler imzalarmış neler." diyen Baransu bugünkü yazısıyla adeta AKP'nin damarına bastı.

İşte Baransu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

KONU ERDOĞAN'IN MAHREMİDİR, KİMYASI NE NEDENLE BOZULDU!

Başta şunu söyleyeyim; o belgeler devletin mahremi olduğu için değil, Tayyip Erdoğan’ın mahremi olduğu için bu denli öfkeli. Yargıya emir vermesinin, kimyasının bozulmasının nedeni de bu.

ÖNCEKİ BELGELERDE DEVLET MAHREMİ NEDEN YOKTU?

Başbakan’ın, işine gelen çok daha gizli belgeleri yayınladığımda hiç de öyle devlet mahremi gibi kaygıları yoktu. Aksine, güdümündeki gazetelerde çarşaf çarşaf kullandırıyordu o belgeleri. Erdoğan’ın topluma ve muhafazakâr camiaya karşı işlediği günahlar deşifre oluyor. Devletin mahremine bir şey olduğu yok. 2013 Türkiye’sinde kurban bağışladı diye fişlenenler olduğunun deşifre olması devletin mahreminin değil, devletin ayıplarının ve suçlarının ifşasıdır.

ERBAKAN'I ELEŞTİRDİLER AMA EN ZAYIF MGK'DA ÇÖZÜLDÜLER!

Yıllarca Erbakan’ı dik duramamakla eleştirip, hareketini bu eksen üzerine oturtan, Erbakan’ın 28 Şubat MGK’sında attığı imzaları eleştiren Erdoğan, askerlerin en zayıf MGK’sında bile direnememiş. Ortaya çıkan bu... Zayıf diyorum çünkü, Ayışığı, Sarıkız, Eldiven gibi birkaç darbe planının kilit ismi Orgeneral Şener Eruygur, 2004 Yılı Yüksek Askerî Şûrası’nda 5 Ağustos’ta emekliye sevkedildi. 25 Ağustos’taki MGK’da vardı ama odasını bile toplamış hâlde sembolik olarak oradaydı. Orgeneral Aytaç Yalman da aynı şekilde emekliye sevkedilmişti. Çetin Doğan ise bir yıl önce zaten emekli edilmişti.

ERDOĞAN'IN KARŞISINDA ÇEVİK BİR OLSAYDA NELER NELER İMZALARDI!

Tek başına iktidar olan, Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğa sahip Erdoğan, karşısında emekli durumdaki Eruygur’a direnmeden, Gülen’i Bitirme Planı’na imza atmış. Düşünüyorum da Erbakan gibi koalisyon hükümeti, zar zor bulunmuş Meclis çoğunluğu ve karşısında Karadayı, Çevik Bir gibi komutanlar olsa Başbakan neler imzalarmış neler. Beni asıl rahatsız eden şey ise pişkinlik. Kamuoyunun önüne çıkıp “o zaman iktidardık ama muktedir değildik, askerler güçlüydüler ve çok bastırdılar, direnemedik, imzaladım ama özür dilerim” diyebilirdi. Onun yerine, “devletin mahremi” diye ayıbını örtmeye çalışıp, üzerimize TMK ve TCK’nın hükümlerini salıyorlar.

MEHMET BARANSU'NUN TÜM YAZILARI
İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Melih Altınok: Affı kaldırın Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Salih Tuna: Ne yapmalı